Legyen Klubtag!
  • 5% azonnali klubtag kedvezmény minden online rendelésre
  • 5% állandó hírlevél feliratkozói kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is
  • Exkluzív klubtagsági akciók akár 30% engedménnyel
  • PICKUP Service info-gold.png
Legyen Céges Vásárló!
  • Ha válallkozása van, akkor Ön céges vásárlóként céges nagykereskedelmi áron vásárolhat online
  • Exkluzív céges vásárlói akciók akár 10% engedménnyel
  • ingyenes termékminták online vásárláskor (5 ml)

Regisztrált klubtagként vagy céges vásárlóként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.

Feliratkozás

„Szakácskönyv a világ bizonyára legjobb olajaival“ – Hogyan készült a „Das Kochbuch”?

Németországban minden évben közel 2000 új szakácskönyv jelenik meg. Ebből a tömegből kitűnni egy új témával, formabontó külsővel, vagy egy ismert szakácsszemélyiséggel lehet. Erről a könyvről mindhárom egyformán elmondható.
Su Vössing mesterszakács elmélyült a hidegen sajtolt olajok világában, melynek eredménye a „Das Kochbuch- mit den wohl besten Ölen der Welt” azaz „A szakácskönyv- a világ bizonyára legjobb olajaival” - a prémium olajokat és eceteket gyártó PÖDÖR Kft. - vel együttműködésben. Ez a könyv nem salátáskönyv, mint ahogyan a címből arra első ránézésre esetleg következtetni lehetne. Egy olyan inspiráló kézikönyvről van szó, amely 224 oldalon összesen 108 receptet kínál, és megmutatja, hogy mi mindent lehet a hétköznapokban készíteni a különböző olajokkal.

A szakácskönyv Su és Bui Vössing kreatív interakciójából jött létre. A friss és szokatlan képi világba a fotós, Bui Vössing a teljes tapasztalatát és részletek iránti lelkesedését viszi bele.

Az ételkompozíciók stílusa és megjelenése is méltó a Pödör olajok hamisítatlan ízvilágához. Bui Vössing olyan háttéranyagokat használ fotóin, mint az égetett fa, a bőr, a szőrme, vagy a palatábla, melyeket a legnemesebb étkészletekkel állít kontrasztba. A fotók az olvasó számára referenciaként szolgálnak, hiszen az ételeket Su Vössing nemcsak melegen tálalja, de azok mesterséges adalékanyagok felhasználása nélkül készülnek és kerülnek lefotózásra. A műteremben tett látogatás megmutatja, hogy a Vössing házaspár mekkora munkát fektet a könyv egyetlen oldalának elkészítésébe.

A recept kifejlesztése fejben kezdődik

„Nagyon csendes ember vagyok“ – mesél magáról Su Vössing. A receptek kifejlesztéséhez a szakácsnak nyugalomra van szüksége. Ilyenkor az ablaknál áll, vagy a kandallónál ül, és kigondol egy ételt.
„Gondolkodok, cetliket írok, és sok mindenről intuitív módon döntök.” A recepthez azután a spontán döntéseket precíz feljegyzésekben kell rögzíteni. A hozzávalókat pontos súllyal, mennyiséggel kell megadni. Olyan pontatlan egységek, mint teás- vagy evőkanál nincsenek. Ez is garantálja, hogy később a recept alapján sikeresen el lehessen készíteni az ételt.

A receptszöveg önmagában kevés

Még mielőtt egyetlen ételt is létrehoztak volna, Su és Bui Vössing először a könyv szerkezetében egyeztek meg. Az alapvető színekben, a tipográfiában, abban, hogy a szöveg sorkizárt vagy szabadsoros legyen. Csak ezután kezdődött a receptek kifejlesztése és elkészítése. „A kész könyvszerkezetbe dolgozunk, egyenletes és kiegyensúlyozott egységet teremtünk, mint egy jó étkezésnél“– így Bui Vössing. „Általában a szakácskönyvek szövegei - folytatja a fotós - tárgyilagosak, listák és utasítások együttese. Csináld ezt, vegyél azt, most csináld amazt”. Egyedi képi világ kell ahhoz, hogy megteremtse a hangulatot és megnyerje az olvasót. Ez az impulzus készteti majd arra, hogy az ételt ő is el akarja készíteni.

„A fénymodell”- a legkiválóbb porcelán és karton

A recept leírását követően Bui Vössing kiválaszt egy tányért, és a konyhába viszi, hogy megálmodja a teljes kompozíciót. A hozzávalók, amelyek részben már előkészítés alatt állnak vajon illenek színben és formailag a kezében tartott porcelánhoz? Milyen legyen a háttér? Égetett fa? Egy rücskös bőr, vagy egy régi Le Corbusier-heverő fekete szőrméje? Milyen legyen az evőeszköz, a szalvéta, legyen alátéttányér vagy sem? A dekoráció az ételre utaljon, vagy legyenek inkább virágok a saját kertjéből? Minden kiegészítőnek külön személyiségnek kell lennie. Gyorsan eltelik több mint egy óra, mielőtt a fotózásra kerül a sor.

„à la minute”- a pillanat a lencse alatt

Az ételeket Su Vössing melegen, mondhatni felszolgálásra készen rendezi el a tányéron. Míg ő a csipesszel elhelyezi az utolsó dekorációs elemet, addig Bui Vössing a monitoron ellenőrzi az összképet. Minél pontosabban dolgozik, annál finomabb az átmenet az élesből az életlenbe, magyarázza Bui Vössing.  „Most minden tökéletes, ínycsiklandó, csak a fotózásra vár.” Megvan a pillanat, amely inspirálólag hat majd a könyvet kezében tartó, főzéshez kedvet kapó olvasó számára.

A német nyelvű szakácskönyv (Das Kochbuch) áttektintése

• 224 oldal, 108 recept,
  • kiadó: Su Vössing GmbH
  • nyelv: német
  • ár: 6900 Ft
  • teljes menüsor, valamint mártogatósok, dresszingek, pestók és reggeli receptek
  • új fejlesztésű receptek, melyek a hidegen sajtolt olajok ízvilágával harmonizálnak
  • olajjegyzék háttérismeretekkel és a PÖDÖR 20 étkezési olajának felhasználási lehetőségeivel
  • Burkhard Vössing nagyméretű, impozáns és látványos ételfotói
  • a rendkívüli képi világhoz az egyedi tányérokat a Jaune de Chrome és JL Coquet (Limoges) franciaországi porcelánmanufaktúra, a finom ezüst evőeszközöket pedig a híres, düsseldorfi Franzen cég biztosította
  • Hol kapható: a PÖDÖR prémium olajok és ecetek webshopban

Su és Bui Vössingről:

Su Vössing a szakács szakképzést Warburg városában végezte. 20-as évei elején Párizsba ment, és olyan mesterszakácsokkal dolgozott együtt, mint Jean-Michel Bouvier és Alain Senderens. A bonni „Le Maron“ főszakácsi pozíciójában tevékenykedve 27 évesen Németország legfiatalabb szakácsaként egy Michelin-csillagot kapott. További állomások voltak a kölni „La Société“ és a „Café Europe“ Key West-ben, majd Floridában. 1997-től 2005-ig Su Vössing tévés szakácsként a Vox csatorna „Kochduell“ című műsorában működött közre. Rendszeresen látható a QVC értékesítési tévécsatornán termékszakértőként. 2009-ben férjével, Bui Vössinggel együtt megalapította a Su Vössing GmbH-t, amely szakácskönyvekre, főzőiskolára, ételfotózásra és rendezvényekre szakosodott. 2013 óta Su és Bui Vössing Stolberg óvárosában Aachenben élnek és alkotnak.

A PÖDÖR-ről

A családi vállalkozás 2011-es alapítása óta prémium minőségű olajokat és eceteket fejleszt és állít elő. A PÖDÖR présmestere egyúttal a cég társtulajdonosa is, immár negyedik generációt képviselve viszi tovább a hidegen sajtolt olajok gyártásának családi hagyományát. Így a PÖDÖR több mint 100 évnyi tapasztalatra támaszkodhat a hidegen sajtolt, legkiválóbb minőségű olajok előállításában, és olyan termékeket fejleszthet, amelyek megfelelnek a ma igényes fogyasztói által diktált korszellemnek. A PÖDÖR, a legjobbat hozza ki a magokból: a kézműves gyártáshoz kizárólag alaposan megtisztított, kiváló minőségű, 100% természetes nyersanyagokat használnak fel. Az olajokat pedig a legszigorúbb minőségi kritériumok szerint töltik üvegekbe annak érdekében, hogy azok megőrizzék a bennük rejlő egészséges telítetlen zsírsavakat és vitaminokat. A PÖDÖR több mint 10 országban képviselteti magát, köztük Németországban, USA-ban, Japánban, Tajvanban, Angliában, Svájcban és Franciaországban is…. A PÖDÖR mára egy dinamikusan növekvő nemzetközi prémium márkává nőte ki magát. A termékválaszték jelenleg 27 hidegen sajtolt, többségében minősített organikus prémium olajat ölel fel, valamint több mint 20 különböző gyümölcs és balzsamecetet. A PÖDÖR ügyfelei között megtalálhatók nemzetközi csúcséttermek, Michelin-csillagos sztárséfek és prémium élelmiszerkiskereskedések is.

Bui Vössing (fotós) és felesége Su Vössing (a mesterszakácsnő) megbeszélik a részleteket. A felhasznált szarvasgomba ne legyen túl szabályosra vágva. "Olyan képi nyelvet használunk, amely nem áll túl messze az emberektől“- magyarázza Bui Vössing.

A szellemi munka után kezdődik a kétkezi munka. Su Vössing leméri a hozzávalókat, és mindent pontosan lejegyez.

A „Hamis Cappelletti - szarvasgombás vinaigrette-vel és Pödör mandulaolajjal“ recepthez Bui Vössing egy világos, ásványmintázatú tányért választ.

Részletekbe menő munka: ez a kompozíció a legapróbb részletekig elegáns, ragyogó és hamisítatlan. Su és Bui Vössing természetes kiegészítőket választanak. a „Hamis Cappelletti -szarvasgombás vinaigrette-vel és Pödör mandulaolajjal“ elnevezésű ételhez. Végül kerti virágokkal díszítik a műalkotást.

Hamisítatlan hozzávalók a hamisítatlan kinézetért a Pödör által készített, a világon bizonyára legjobbnak számító olajokról szóló szakácskönyvhöz („Das Kochbuch”) készülő ételek elrendezésénél.

A Vössing-csapat az utolsó, legfontosabb szakaszban. Az ételt melegen tálalják, és lefotózzák.

Su Vössing mesterszakács minden ételt „à la minute“ rendez el a tányéron, mintha az azonnal felszolgálásra kerülne.

Su és Bui Vössing természetes alapanyagokat használnak, és szívesen válogatnak saját kertjükből friss virágokat vagy fűszernövényeket az ételek díszítéséhez.

Médiapartneri élmény

Saját véleményt szeretne alkotni a PÖDÖR olajok és ecetek minőségéről és intenzív ízéről? Médiapartnereinket örömmel ajándékozzuk meg egy-egy kóstoló szettel. Kérjük, lépjen kapcsolatba sajtó irodánkkal! Örömmel tájékoztatjuk nem csak arról, hogy mely termékek illenek legjobban szerkesztői tervébe, de termékeink kulináris és szezonális tulajdonságairól is. Receptkártyák, fényképek és Thomas Bühner 3 csillagos séf tippjei a mindennapi használatról egyaránt hozzátartoznak az információs anyaghoz.

Igényeljen az alábbi elérhetőségen egy személyre szabott médiapartneri élményt sajtó irodánktól!

Sajtókapcsolat

Pödör prémium olajok és ecetek
E-Mail: info@podor.hu
Internet: https://www.podor.hu

Miért a Pödör?

Készítés és minőség

Mi teszi a Pödör termékeket különlegessé?

Egészség

Tippek és tanácsok szakértőinktől

Pödör Black Table

Exkluzív vacsorák, csak gourmet-k számára