2025. december 23. és 2026. január 5. között zárva tartunk, ez idő alatt beérkezett megrendeléseiket január 5-án dolgozzuk fel.

5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.

Feliratkozás

A természetes mustárokról

Fűszeres mustárritkaságok mártogatásra, főzésre és élvezetre

Tudta-e, hogy többféle mustármag létezik: fehér, barna és fekete? Vagy hogy már több, mint háromezer éve használunk mustárt? A mustármag varázslatos fűszer, és még varázslatosabb a belőle készült zamatos, krémes mustár. Rusztikus ételekkel, finom húsokkal vagy zamatos sajtokkal kombinálva a mustár igazi ínycsiklandó, és nem hiányozhat egyetlen kamrából sem. Hogy még több változatosságot lehessen vinni ebbe a nagyszerű fűszerbe, mi itt a Pödörnél nyolc igen meggyőző mustárvariációt alkottunk. Gyümölcsízű, enyhén pikáns, erős vagy csípős: nyolc keverék kínálja magát kóstolásra!

A Pödör mustárokat szigorú minőségi kontroll mellett gyártjuk, hogy csakis a legkiválóbb termék kerülhessen az üvegbe. Nálunk természetes, hogy nem dolgozunk vegyi adalékokkal és aromákkal. Mint mindig, a válogatott nyersanyagok és a kíméletes gyártási folyamat a biztosíték arra, hogy az elkészült mustár a legmagasabb elvárásoknak is megfeleljen, és megmaradjanak benne az értékes anyagok. Az egyik ilyen anyag a mustárolaj, aminek antibakteriális hatása van az emberi szervezetre, és így véd a vírusok, baktériumok és gombák ellen. Jó egészség, jó íz – kell jobb párosítás?

Alma balsamico mustár
Webshop ár
(17 308 Ft / kg)
2 250 Ft
Akciós klub ár
Klub ár
2 138 Ft
Mediterrán zöldfűszeres mustár
Webshop ár
(17 308 Ft / kg)
2 250 Ft
Akciós klub ár
Klub ár
2 138 Ft
Mézes mustár
Hamarosan rendelhető

A mustármagtól az üvegbe töltött mustárig: a mustárgyártásról

Ha Pödör termékről van szó, biztos lehet benne, hogy csakis az egészségre jótékony hatással lévő anyagok vannak a mustárban. Minden alapvető mustárrecept ugyanazt a négy összetevőt tartalmazza: mustármagot, sót, vizet és ecetet. Ez a négy egészül ki más összetevőkkel, a kívánt ízeknek megfelelően, így például pirított mogyoróval, friss tökmaggal vagy chilivel.

A Pödör minden mustárterméke folyamatos gyártásellenőrzés mellett történik. Először megtisztítjuk a mustármagokat, majd két korong között megőröljük. A gyártás következő fázisában a megőrölt mustármagokat masszává keverjük a többi hozzávalóval. Az ízek és aromák összeérését biztosítandó, a Pödörnél kellő időt hagyunk az erjedésre. Ezután a mustármasszát krémmé dolgozzuk.

Ebben a fázisban nagyon fontos, hogy hőmérséklet ne haladja meg az 50 °C fokot, különben elvesznek belőle az érzékeny esszenciális olajak. Az utolsó fázisban az elkészült mustárt üvegekbe töltjük, amelyben még néhány hetet érnie kell. A gyártószalagról közvetlenül lekerült mustár túlságosan csípős ahhoz, hogy azonnal fogyasztható legyen.

A mi gyártási leírásunkban nem találja nyomát túlságosan magas hőmérsékletnek vagy adalékanyagoknak. Ez nem véletlen: mi a Pödörnél sohasem alkalmazzuk egyiket sem. A mi gyártási krédónk a kíméletesség, amely a lehető legnagyobb mértékig megőrzi az ízeket és értékes összetevőket. Tudatosan kerüljük a tartósítókat, ízfokozókat és aromákat. Saját minőségi követelményeinknek tartozunk ennyivel.

A különféle mustárkeverékek változatosságot nyújtanak

Tágítsa ízhorizontját a Pödörrel, és fedezze fel új mustárritkaságainkat! A nyolc fajtát tapasztalt séfekkel együtt kísérleteztük ki. Egyedi aromáikkal és kombinációikkal mustárjaink hűen tükrözik az alaptermék kulináris változatosságát.

Próbálja ki a Pödör mustárokat önmagukban vagy valamelyik kifejezetten azokra kikísérletezett receptünkben! Receptkeresőnkben mindet megtalálja!

Böngésszen a Pödör prémium olajok és ecetek között!

Fűszerezzen egyedileg a Pödör mustárokkal!

Ha behunyja a szemét és a mustárra gondol, minden bizonnyal utánozhatatlanul pikáns íze és enyhe savassága jut eszébe. A Pödör mustárkeverékeiben azonban érezhető egy enyhe gyümölcsaroma is, mint például az alma íze a stájer weisswurst mustárban vagy a finom mogyoróíz a mogyorómustárban. A nyolc különleges mustárkeverék a konyha fűszersztárja lehet, mivel a mustár nem pusztán a kolbászokhoz illik!

A mustár klasszikus felhasználása: Mustár nélkül fele olyan finom sem volna a sült hús, a kolbász és a hasonló ételek! Fogyasszuk hidegen vagy melegen, legyen csak snack vagy komplett vacsorafogás – a mustár a fűszeres mártások klasszikus hozzávalója.

Mustár mártások ízesítésére: Pár kanálnyi mustárral feldobott mártással a vadhúsok vagy vörös húsok egyszerűen mennyeiek! Feltétlenül próbálja ki valamelyiket!

Mustár sajtokhoz: Krémes brie sajt vagy ízes parmezán – a Pödör mustárral még finomabb!

Mustár a salátaöntetben: A mustár kihagyhatatlan egy klasszikus ecetes-olajos vinaigrette-ből is. Válasszon a Pödör minőségi olajokat, eceteket és mustárokat felvonultató termékkínálatából!

Mustár kenőkrémekhez és mártogatókhoz: A mustár önmagában is ínycsiklandó, ám kenőkrémekben és mártogatókban használva egészen ismeretlen ízvilágok nyílhatnak meg vele. Lepje meg vendégeit a következő raclette vagy fondue-partin egy újonnan kreált finom krémmel!

Érdemes másoknak
is ajánlania!
5000 ft Önnek és 5000 ft barátjának
Ingyenes
termékminta
Már az első webshopos vásárlás
alkalmával
0

Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. Az „Összes cookie elfogadása” gombra kattintva hozzájárul a cookie-k tárolásához az eszközén, hogy személyre szabjuk a tartalmat és a hirdetéseket, valamint elemezzük a weboldal forgalmát.

A nem szükséges cookie-kat kizárólag az Ön hozzájárulásával használjuk. A cookie-k részleteiről, céljáról, tárolási idejéről és partnereinkről az Adatkezelési tájékoztatóban talál további információt.

Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. A szükséges cookie-k a weboldal működéséhez elengedhetetlenek, és mindig aktívak. Minden egyéb cookie (pl. marketing- és elemzési célú) kizárólag az Ön hozzájárulásával kerül felhasználásra. A használt cookie-król további információt az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

Szükséges A weboldal alapvető működéséhez elengedhetetlen.