2025. december 23. és 2026. január 5. között zárva tartunk, ez idő alatt beérkezett megrendeléseiket január 5-án dolgozzuk fel.

5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.

Feliratkozás

A pesto fajtáiról

Olaszország leghíresebb szósza – a Pödörtől!

Számtalan kulináris csábításával Olaszország az ínyencek Mekkája. A napfényes Itália egyik legnépszerűbb exportcikke a tészták mellett minden bizonnyal a pesto krém, amelyet szerte a világon fogyasztanak. A "pestare" szó, amelyből a pesto ered, azt jelenti: összezúzni, őrölni, és ez rögtön kulccsal is szolgál a pesto gyártási módjához. A pesto egyedi összetevőit mozsárban törik össze, melynek eredményeképp azok esszenciális olajakat eresztenek. Ezt addig folytatják, amíg létre nem jön az a finom aromájú, zöldes színű krém, amit pestóként ismerünk. A legismertebb pesto fajta, mondhatni minden pestók anyja a híres Pesto Genovese. 1863-ban alkották meg, és annak a városnak a nevét viseli, amelyben született, azaz Genováét.

A Pödörnél csakis a legkiválóbb minőségű pestót találja, melyet a legjobb összetevőkből készítünk hozzáértéssel és szeretettel, és a fűszerek finom arányával teszünk teljessé.

A Pödör márka garancia arra, hogy egyetlen termékünkben sem talál mesterséges színezéket, aromát vagy ízfokozót. Mivel a pesto szószt nem főzik, különleges figyelmet szentelünk annak, hogy az eljárás során ne fejlődjön túl sok hő, s ily módon a lehető legnagyobb mértékben megőrizzük az ízeket, színeket és zamatokat. Győződjön meg róla Ön is, ha legközelebb kinyit egy Pödör pestós üveget: utánozhatatlan a bukéja! Fontos az is, hogy a pestót minél rövidebb idő alatt állítsuk elő, különben az összetevők az oxidáció következtében elveszíthetik frissességüket és ízüket. A Pödör mindezeket a tényezőket szem előtt tartja a gyártás során.

A pesto pompás alternatívát kínál a közönséges gyorsételekkel szemben, amikor szeretnénk gyorsan összedobni valami jobbat és egészségesebbet. A Pödör pestónak köszönhetően a stresszes napokon sem kell lemondani egy kis kulináris örömről.

-30%
Szarvasgombás pesto
Webshop ár
(58 250 Ft / kg)
6 990 Ft
Akciós klub ár
Klub ár
4 893 Ft
Vargányás pesto
Webshop ár
(35 750 Ft / kg)
4 290 Ft
Akciós klub ár
Klub ár
4 076 Ft

A pesto összetevői

A pesto esetében a kulcs az egyszerűség! A Pödör pestóba csakis a legjobb, elismert gazdálkodásokból származó összetevők kerülnek, hogy intenzíven gazdaggá tegyék az ízét. A klasszikus, bazsalikomos pestón kívül számos más jól ismert és népszerű variációja létezik ennek az olasz szósznak, ám az alapanyagok mindig ugyanazok maradnak – melyek nálunk, a Pödörnél, természetesen első osztályúak. Ezek a következők: különféle magok (pl. tökmag, fenyőmag vagy mogyoró), prémium minőségű, hidegen sajtolt Pödör növényi olaj, sajt – leginkább parmezán vagy pecorino, tengeri só.

Olaszországban minden régiónak megvan maga pesto receptje. Szicíliában ez a Pesto Rosso (mandula és szárított paradicsom alapú pesto). Calabriában a bors és a pirított paprika íze bűvöli el a vendéget.

Olaszországon kívül a legnépszerűbb változatok a rucolából (borsmustárból), a tökmagból vagy a medvehagymából készült pestók.

Olajréteggel szigetelve, hűtőben a pesto hetekig megőrzi a frissességét.

Zamatos tökmagos pesto a Pödörtől

Tökmagos pestónkban Olaszország és Ausztria ad egymásnak randevút: a mediterrán életstílus találkozik Stájerország leghíresebb élelmiszertermékével. A pestóhoz a stájer tökmagot gondosan és kíméletesen pirítjuk és dolgozzuk fel, a legfinomabb minőségű stájer tökmagolajjal együtt. Plusz egy kis sajt meg egy csipetnyi fűszerkeverék, és máris kész a csemege, amely mennyeien olvad szét a szájban.

A tökmagolajat illetően is biztos lehet a garantált, ellenőrzött minőségben és a tartósítók, adalékok és aromák nélküli, gondos és kíméletes feldolgozásban. Különleges ízélményt nyújt Önnek itt is a tiszta természet!

A tökmagos pesto nagyszerűen illik tésztákhoz, grissinihez, sajthoz vagy rizottóhoz.

Böngésszen a Pödör prémium olajok és ecetek között!

Pesto: a konyha adu ásza

Csuda egyszerű és mégis csuda finom. A pestóban csak kevés, első osztályú összetevő van, ám ez a kevés igazi ízbombát alkot együtt. Nem csoda, hogy a pesto szósz kötelező eleme minden konyhának, szerte a világon, ami friss tésztákkal fogyasztva a legnépszerűbb. A tészta gyors, egyszerű étel, de királyi eledellé teheti egy finom pesto. Olaszországban a pesto genovesét leginkább trofie vagy trenette tésztához fogyasztják – ezekhez illik leginkább a pesto. Ügyeljen arra, hogy jó minőségű tésztát válasszon, amelyen tökéletesen érvényesül a pesto íze.

Az invenciózus szakácsok számára határtalan lehetőségeket nyújt a prémium minőségű pesto! Megbolondíthat egy salátaöntetet, akárcsak egy hideg vagy meleg szószt vagy levest.

Egy finom sajttálhoz is dukálhat egy zamatos tökmagos pesto. A gourmet szakácsok sokszor pácolják pestóban a halat vagy húst is, hogy még finomabb legyen az íze.

A pesto jellegzetes mag-íze még intenzívebb lesz kenyérbe vagy ízletes snackbe sütve. Egy leveles tésztára vagy zsömlébe kenve pedig végleg meggyőzheti, hogy ez a szósz nem csak tésztákhoz jó. Receptmagazinunk ékes bizonyítéka ennek. Merítsen ihletet pestós receptötleteinkből!

Érdemes másoknak
is ajánlania!
5000 ft Önnek és 5000 ft barátjának
Ingyenes
termékminta
Már az első webshopos vásárlás
alkalmával
0

Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. Az „Összes cookie elfogadása” gombra kattintva hozzájárul a cookie-k tárolásához az eszközén, hogy személyre szabjuk a tartalmat és a hirdetéseket, valamint elemezzük a weboldal forgalmát.

A nem szükséges cookie-kat kizárólag az Ön hozzájárulásával használjuk. A cookie-k részleteiről, céljáról, tárolási idejéről és partnereinkről az Adatkezelési tájékoztatóban talál további információt.

Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. A szükséges cookie-k a weboldal működéséhez elengedhetetlenek, és mindig aktívak. Minden egyéb cookie (pl. marketing- és elemzési célú) kizárólag az Ön hozzájárulásával kerül felhasználásra. A használt cookie-król további információt az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

Szükséges A weboldal alapvető működéséhez elengedhetetlen.