Keresés

PÖDÖR BLACK TABLE

Exkluzív, divatbemutatóval egybekötött vacsora, csak gourmet-k számára

Az ízek új dimenziója

Visszatekintés / 2016. február 27. - Boscolo Hotel Budapest

Menü

1. Thomas Bühner

Marinált makréla, mozzarella, földimandula és paszternák Pödör földi mandula olajjal, és fehérborecettel

Konyári Chardonnay 2015

2. Thomas Bühner

Libamáj krém Coca Cola zselével, rucola, citrom gratiné és
Pödör szilvaecet

Konyári Chardonnay 2015

3. Thomas Bühner

Homár, céklával, piemonti mogyoróval, radicchioval és Pödör Piemonti mogyoróolajjal

KÉSA rizling 2015

4. Wolf András

Gyöngytyúkmell padlizsánnal, töltött hagymával és Pödör sörecettel

Konyári Loliense 2015

5. Thomas Bühner

Őzgerinc Ázsia lében, téli zöldségekkel, medvecukros jus-vel Pödör feketeribizli ecettel

Konyári Páva 2011

6. Wolf András

Casino mocca desszert Pödör Makadámia dió olajjal

Ikon Tulipán 2011


THOMAS BÜHNER

 

Thomas Bühner több mint 20 éve tartozik Németország legjobb szakácsai közé. 1962-ben látta meg a napvilágot háztartásbeli édesanya és kereskedelmi alkalmazott apja gyermekeként. Első vendéglátói tapasztalatait nagyszülei kocsmájában szerezte, ahol minden betérő vendéget egy friss szelet félbarna kenyérrel, vajjal és vesztfáliai sonkával fogadtak. Késő este a konyha zörgésére és a kocsmából felszűrődő tompa zsivajra aludt el. A fiatal Bühner ennek ellenére sokáig nem tudta eldönteni, hogy az iskola után milyen pályára lépjen. Amíg ikertestvére az asztalos mesterséget választotta, addig neki a munkaügyi hivatal alkalmassági tesztje segített a választásban: a szakács, a pék vagy a mezőgazdász szakmát javasolták neki. Bühner végül a szakácsmesterség mellett döntött, és már akkor kijelentette szüleinek: „Ha már szakács leszek, akkor kiváló leszek a szakmámban.” Ehhez az alapelvhez azóta is ragaszkodik. Tanulóéveit a paderborni Schweizer Haus szálloda éttermében töltötte. Ezután a düsseldorfi Hiltonban dolgozott Günter Scherrernél, majd a hamburgi Landhaus Scherrer éttermébe került. A következő állomás a lippstadti Grand Cru étterem volt, végül Sylt szigetére, a westerlandi Restaurant Jörg Müller étterembe került.

Bühner végül 1989-ben a baiersbonni Schwarzwaldstube étterembe ment csoportvezetőnek (Chef de Partie) Harald Wohlfahrt keze alá. Ezt tartja pályafutásának egyik legfontosabb állomásának, mivel Wohlfahrt irányítása alatt a szakmája számára elengedhetetlen fegyelem és állandóság mellett megtanulta értékelni a mértéktartás és az emberség erényét, amelyeket mentora nap mint nap gyakorolt. Ez kiváló alapot teremtett számára, hogy 1991-ben elvállalja a dortmundi La Table étterem konyhafőnöki posztját. Öt évvel később itt díjazták először Michelin-csillaggal, amelyet 1998-ban követett a második, végül 2011-ben a harmadik. 2001-ben a Gault-Millau étteremkalauz Bühnert választotta „Az év felfedezettjének”, majd csupán öt évvel később „Az év szakácsának”.

Itt csak a kóstolás segít

Interjú a világhírű sztárséffel Thomas Bühnerrel

WOLF András

 

A rendezvény séf házigazdája Wolf András a New York Kávéház és a Salon Étterem séfje volt. A szakmájában édesapja nyomdokait követte, így már gyerekkorában a gasztronómia szerelmesévé vált. Fiatal korától érdekli a magyar gasztronómia megújítása, rég elfelejtett tradicionális magyar ételek újraértelmezése.
Az ötcsillagos Boscolo Budapest a belvárosban, egy a XIX. század végén épült, és a nagykörúti New York Kávéházat is magába foglaló palotából került kialakításra. A szálloda belső tereit díszítő gyönyörű márványok (carrarai, giallo siena-i, botticino), a káprázatos velencei csillárok, a textíliák, valamint a berendezések mind Olaszországból származnak. A Pödör Black Table Fashion Dinner-nek 2016-ban a "Világ Legszebb Kávéházaként” is ismert New York Kávéház adott otthont.

 

76.jpeg

A főzés az életem

Interjú a magyar konyha egyik megújítójával

A prémium Pödör olajok és ecetek összehozta, az Audi pedig a helyszínre szállította a gasztronómia és a divat királyait egy estére február 27-én. A rendkívül igényes kézi munkával készülő járművek az Auditól megszokott minőségi színvonalat képviselik, úgy ahogy az ételeiket a világ legjobb Michelin-csillagos séfjei is készítették az esemény estéjén is.

A rendezvényre ezért nem is érkezhettek mással a vendégek, mint Audival: az új Audi A4, A6 és A8 modellek alkották az est hivatalos gépjárműflottáját.

konyari-black-table-dinner-1.jpg

Caprice.jpg

BLACK TABLE Gourmet DINNER 2015

A legkiválóbb séfek estéje

BLACK TABLE DINNER 2013

Az egyedülálló rendezvénysorozat első állomása

Miért a Pödör?

Készítés és minőség

Mi teszi a Pödör termékeket különlegessé?

Tovább
Egészség

Tippek és tanácsok szakértőinktől

Tovább
Pödör Black Table

Exkluzív vacsorák, csak gourmet-k számára

Tovább

PÖDÖR KLUBTAGSÁGI ELŐNYÖK

A Pödör márka több mint 300 terméke közül válogathat és rendelhet egyedi igényei szerint.

  • 10% azonnali kedvezmény az első webshopos vásárlás során
  • 7% kedvezmény minden további vásárlás során
  • 5% kedvezmény a megjelölt forgalmazó partnereknél
  • akár 30%-os akciók csak klubtagok részére
  • ingyenes termékminták online vásárláskor (5 ml)
  • kedvezőbb szállítási díjak
  • munkanap 14.00 óráig beérkezett webshop rendelését 
    másik munkanap kiszállítjuk
  • PICKUP Service info-gold.png

Ingyenes regisztráció

Ön is a gasztronómia és az egészséges, jó ételek szerelmese?

Akkor bizonyára tisztában van azzal, hogy a tökéletes ízek legalapvetőbb feltétele a friss, minőségi alapanyagok felhasználása, a szaktudás, a szenvedély, a tapasztalat és az őszinteség. A 100%-ban Ausztriában előállított Pödör-olajakkal kapcsolatban nem ismerünk kompromisszumot a fentiek tekintetében. Felelősen, puritánul és őszintén végezzük munkánkat. Alapanyagainkat kizárólag a termelő országokból vásároljuk.
A Pödör termékei azért különlegesek, mert kizárólag a lehető legnagyobb alapossággal tisztított, 100%-ban természetes, csúcsminőségű alapanyagokból készülnek, a legtapasztaltabb présmesterek időigényes, fáradtságos kétkezi munkájával és szakértelmével. Termékeinkhez egész éven át frissen sajtolva juthat hozzá, és csak a legszigorúbb minőség-ellenőrzést követően kerülnek palackozásra.

Ingyenes termékminta
Már az első webshopos vásárlás alkalmával