2025. december 23. és 2026. január 5. között zárva tartunk, ez idő alatt beérkezett megrendeléseiket január 5-án dolgozzuk fel.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A blini az oroszok élesztős, jellemzően apró méretű palacsintája, amit sósan, vagy akár édesen is fogyasztanak. Előételként is kínálhatjuk, például mákolajjal ízesített fekete kaviárral.
Az élesztőt 50 ml meleg tejben felfuttatjuk egy csipet cukorral.
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a maradék 100 ml tejjel, amibe beleszitáljuk a lisztet. Alaposan átkeverjük.
A tojásos lisztes masszába keverjük a felfuttatott élesztőt, és 30 percet meleg helyen, folpackkal lefedve kelesszük.
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, végül beleforgatjuk a megkelt tésztába.
Egy bevonatos serpenyőben felhevítjük a sütőrepce olajat, és a tésztából kis halmokat teszünk rá. Hasonlóak lesznek az amerikai palacsintához. Minden oldalukat megsütjük. Ha elkészültek, letakarva tároljuk.
A krémsajtot kikeverjük a finomra vágott snidlinggel, és a blinikre teszünk egy-egy kiskanálnyit belőle.
A kaviárt összekeverjük a mákolajjal, és ezzel ízesítjük a sós bliniket.
Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. Az „Összes cookie elfogadása” gombra kattintva hozzájárul a cookie-k tárolásához az eszközén, hogy személyre szabjuk a tartalmat és a hirdetéseket, valamint elemezzük a weboldal forgalmát.
A nem szükséges cookie-kat kizárólag az Ön hozzájárulásával használjuk. A cookie-k részleteiről, céljáról, tárolási idejéről és partnereinkről az Adatkezelési tájékoztatóban talál további információt.
Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. A szükséges cookie-k a weboldal működéséhez elengedhetetlenek, és mindig aktívak. Minden egyéb cookie (pl. marketing- és elemzési célú) kizárólag az Ön hozzájárulásával kerül felhasználásra. A használt cookie-król további információt az Adatkezelési tájékoztatóban talál.