Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A magyar konyha uborkasaláta nélkül elképzelhetetlen lenne. A klasszikus alapanyagokhoz keverjünk cseresznyeecetet és mákolajat, és máris készen van az ínyenc tejfölös uborkasaláta. Paprikás csirke mellé salátának ideális.
Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk vagy vékony szeletekre reszeljük, majd besózzuk, és 5 percig állni hagyjuk. Kinyomkodjuk, és leöntjük a levét.
Hozzáadunk 1 evőkanál cseresznye ecetet,
2 evőkanál mákolajat,
8 evőkanál vizet
és a tejfölt, majd izlés szerint friss őrölt borssal és chili paprikával fűszerezzük.
Hozzáadjuk a fél gerezd préselt fokhagymát
és a 2 teáskanál kaprot.
Jól összekeverjük az egészet. Tálaláskor a tetejét frissen őrölt borssal és pirospaprikával díszítjük.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.