Keresés

Pácolt tőkehal, oreganos pirítóssal recept

15
4
Nyomtatás

Vendégeket vársz? Szeretnél valami különlegessel előrukkolni, de nincs sok időd a főzésre? A pácolt tőkehal oreganos pirítóssal nem csak egy gyorsan elkészíthető vendégváró falat, de álom finom is.

1 mokkáskanál
Oregano
1-2 gerezd
fokhagyma
1 db
bagett
2 csipetnyi
1 csipetnyi
bors
350 g
tőkehal

Elkészítés

01

A tőkehalról felitatjuk a felesleges nedvességet, majd csíkokra vágjuk.

02

A sárgabarack gyümölcsecetet egy zárható kisebb üvegbe tesszük, hozzáadjuk a sót. Hagyjuk, hogy a sókristályok felolvadjanak.

03

Majd hozzáadunk 3 ek chia olajat, és a borsot. Lezárjuk az üveget, és alaposan összerázzuk, hogy a hozzávalók elegyedjenek.

04

A bagettet szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és aranybarnára pirítjuk. Ha elkészült átdörzsöljük fokhagymával.

05

Végül oreganoval elkevert, maradék chia olajjal vékonyan átkenjük őket.

06

Tálalás előtt a halra öntjük a pácot, és hagyjuk 10-15 percet állni. Ennyi idő alatt a halszeletek megfőnek, azaz elvesztik nyers állagukat, és fogyaszthatóvá vállnak.

Tipp:

Kizárólag nagyon friss (nem fagyasztott) halat használjunk ehhez a recepthez.

A legjobb receptek Pödör termékekkel

Hidegen sajtolt olajokkal egészséges, finom és gyors receptek.

Pödör Klub előnyök

Ingyenes kiszállítás

Rendeljen a webshopból szállítási költség nélkül megbízható átvétellel az Ön választott Pödör Click & Collect Forgalmazó Partnernél.

Tovább
Ingyenes termékminta

Már az első webshopos vásárlás alkalmával.

Tovább
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön új termékeinkről és legfrissebb akcióinkról

Tovább
Legyen Pödör Click & Collect
forgalmazó partnerünk!

Győződjön meg erről az egyedülálló, garantált bevételi forrásról, ami a hét minden napján 24 órában működik.

Tovább
0