Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Zöldségfogyasztásunkat jelentősen növelhetjük, ha például a spagettis ételekhez a tésztát cukkini spirálokkal cseréljük le. A pestos cukkini spagetti egy egészséges, szénhidrátszegény fogás, amit előételként, de akár főételként is ehetünk.
A diót egy aprítóba tesszük, és finomra daráljuk.
Hozzáadjuk a petrezselymet, az olajat, a sót, egy kisebb gerezd fokhagymát, a citrom héját és a levét.
Addig turmixoljuk, amíg a pesto krémes állagú lesz.
A cukkinit megmossuk, majd egy speciális zöldség spirál vágóval spagetti alakúra vágjuk. Amennyiben nincs zöldség spirálvágónk, a zsenge cukkiniket hosszában vágjuk vékony szeletekre, majd így csíkozzuk nagyon vékonyra, hogy spagetti formájú legyen. Mártsuk a zöldséget 15 másodpercre forró vízbe, majd azonnal vegyük ki, és csepegtessük le. A pestoval és az aprított chilivel tálaljuk.
Ha a pestot aprítógépben készítjük el, akkor ekkora mennyiség kell ahhoz, hogy a megfelelő állagúra tudjuk turmixolni. Mozsárban kisebb adag is elkészíthető. Ízlés szerint adhatunk hozzá 15 g reszelt parmezán sajtot is. A kész pesto üvegbe zárva 1-2 hétig eláll a hűtőben.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.