Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Nyáresti borozgatás mellé, vagy egy baráti összejövetel előételeként ajánljuk ezt a provencei finomságot; ez a tapenade. Nevét a kapribogyóról kapta, de fő hozzávalója a fekete olajbogyó. Elkészítése roppant egyszerű, gyorsan megvan, ugyanakkor különleges pikáns ízű egyszerre.
Az olajbogyót és a kapribogyót csepegtessük le, majd a szardellafilékkel együtt, egy éles késsel aprítsuk finomra.
A fokhagymát préseljük le, a petrezselymet vágjuk nagyon finomra, és keverjük a kapribogyós, olívás péphez.
Majd borssal és vörös aceto balsamicoval fűszerezzük, végül a napraforgó olajjal krémesítjük.
Pirított bagettre kenve tálaljuk. Petrezselyem helyett friss bazsalikommal is ízesíthetjük.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.