Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A savanykás ízű sumac-tól (ejtsd szumák), a mentától és a camelina olajtól lesz igazán különleges ez a jellegzetes görög saláta. Gyorsan elkészíthető, és remekül illik a grillezett húsok mellé, de fogyaszthatjuk egyszerűen pirított pitával is.
Az uborkát lereszeljük, sózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Végül kifacsarjuk belőle a nedvességet.
A görög joghurtot krémesre turmixoljuk a feta sajttal és a camelina olajjal.
A mentát finomra aprítjuk, és a reszelt fokhagymával együtt belekeverjük a szószba.
Az uborkához keverjük a szószt, majd jól behűtjük.
Tálaláskor a salátát megszórjuk sumac-kal, és mentalevelekkel dekoráljuk.
Sumac-ot arab üzletekben lehet beszerezni vagy speciális delikáteszekben.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.