5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A hagyományos, aszpikos majonézes franciasalátát tegyük különlegessé omega-3 zsírsavakban gazdag dió-, és chia olajakkal készült házi majonézzel. A különbség szinte kiáltani fog, annyira finom.
A sárgarépát, karalábét, zellert vágjuk apró kockára, tegyük egy kisebb fazékba, öntsük fel vízzel, sózzuk ízlés szerint és főzzük roppanósra. Adjuk hozzá a mirelit borsót, és pároljuk további 5 percet. A zöldségeket szűrjük le, a főzőléből tegyünk félre 250 ml mennyiséget.
Az almát hámozzuk meg, vágjuk ezt is apró kockára, és keverjük a megpárolt zöldségekhez.
A dió -, és chia olajat tegyük aprítógépbe egy csipet sóval, borssal, a szójatejjel, az alma balzsamecettel, és a mustárral együtt. 10-15 másodperc alatt krémesítsük majonéz állagúra.
A majonézt elkeverjük a zöldségekkel.
A félretett, meleg főzőlében feloldjuk a zselatint, majd félretesszük hűlni.
Ha kihűlt, belekeverjük a majonézes zöldségekbe.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, beletesszük a salátát, tetejét lefedjük szintén folpackkal. A formát addig ütögetjük, amíg a mártás egyenletesen eloszolik a zöldségek között, ne legyen üreges a dermedést követően.
Minimum 5, de jobb, ha 12 órán át dermesszük tálalás előtt.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.