Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Ez a currys, friss gyümölcsös csirkesaláta makadámiadió olajos salátaöntettel készül. Értékes hozzávalói miatt ünnepi alkalmakra kínáljuk. Az összetevők sokszínűsége végett ez egy rostokban és vitaminokban gazdag saláta.
A csirkemell filét megtisztítjuk, és csíkokba vágjuk. Egy serpenyőbe felhevítjük a napraforgó olajat, és alacsony hőmérsékleten kisütjük. Kivesszük egy tálra, és félre rakjuk.
A vegyes salátát megmossuk, megszárítjuk, és kisebb darabokra tépkedjük.
A grapefruitot meghámozzuk, úgy hogy a fehér hártya ne maradjon rajta. Utána vékony karikára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikára vágjuk. Az avokádót félbe vágjuk, a magját kivesszük és vékony szeletekre vágjuk.
Elkészítjük a dresszinget. A joghurtot egy kis tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a sárgabarack ecetet, a curry port, és a makadámia dió olajat.
Jól összekeverjük.
Egy tálba helyezzük a salátát, rátesszük a megsózott, megborsozott csirkemell darabokat, a grapefruitot, a hagyma karikákat, az avokádó szeleteket és az összetört lenmagot. Ráöntjük a kész dresszinget, és óvatosan összeforgatjuk.
Egy darab sütőpapírt félbe hajtunk, beletesszük a közepébe a lenmagokat és sodrófával többször átmegyünk rajta, hogy a magok összetörjenek. Használjunk mindig friss lenmagot, mert ha frissen nyomjuk össze, akkor biztos, hogy a zsírsavak és vitaminok benne maradnak.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.