5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A tabbouleh egy eredetileg libanoni petrezselyem saláta, amit bulgurral, esetleg kuszkusszal készítenek. Népszerűségének és elterjedésének köszönhetően számtalan módon készítik, mi most egy gluténmentes, köleses tabbouleh receptet mutatunk be.
A szemes, és hántolt kölest átmossuk, majd az olívaolajon 1-2 percet pirítjuk. Felöntjük a vízzel, egy csipet sóval fűszerezzük. Felforraljuk, majd fedő alatt kb. 8-10 percig pároljuk.
Ekkor elhúzzuk a tűzről, fedő alatt hagyjuk pihenni 10 percet, majd egy villával átkeverjük. Kihűtjük.
A zöldfűszereket finomra aprítjuk. Ezekből lehet többet is használni ízlés szerint.
Az uborkát megmossuk, héjastól apró kockára vágjuk. A paradicsomot mérettől függően kettőbe, vagy négybe vágjuk. Minden hozzávalót a keverőtálba teszünk.
A tabbouleh-hoz adjuk a szőlőmagolajat és az ecetet, alaposan átkeverjük, majd hűtőben pihentetjük pár órát fogyasztás előtt.
A tabbouleh-t előételként vagy salátaként fogyasszák, de köretként is tálalható.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.