Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A röszti egy igen kedvelt burgonyás étel, amit köretként, vagy mártogatókkal magában is ehetünk. Készítsd el a rösztit párolt hajdniával, és lenmagliszttel, így egészségesebb, rostikban gazdagabb lesz, és még finomabb is.
A hajdinát öblítsük le, majd kétszeres mennyiségű vízben, fedő alatt tegyük fel főni. Amikor felforrt a víz, vegyük vissza, csak enyhén gyöngyözzön, majd letakarva, 20 percen keresztül, főzzük. Amikor kész, vegyük le a tetejét és kavarjuk át. Várjuk meg míg langyos lesz.
Egy nagy tálban keverjük össze a langyos hajdinát, a krumplit, tojást, lila hagymát, fokhagymát, sót, borsot, curry-t, újhagymát, piros paprikát és a lenmaglisztet.
Hevítsük fel a serpenyőt, majd tegyük bele a lenmagolajat A hajdinás keverékből, formázzunk gombócokat, hogy összetömörödjenek a hozzávalók benne. Majd laposítsuk szét lepényszerűre, úgy hogy nagyjából 4- 5 cm átmérőjű ’’hash brown-okat” kapjunk.
Tálaláskor tejföllel és felkarikázott újhagymával díszítsük.
Ha nem szeretnénk, hogy a krumpli megbarnuljon, akkor miután lereszeltük, tegyük citromos vízbe addig, míg nem használjuk fel. Majd a vízből kivéve, szárítsuk meg mielőtt olajba tesszük. MEGJEGYZÉS: Miután megfőztük a hajdinát, várjuk meg, míg lehűl és csak utána keverjük össze a többi hozzávalóval, mert különben a tojás meg tud főni idő előtt.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.