Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Különleges alkalmakra különleges étel dukál. Ez a kínai csirkesaláta pirított wonton tésztával még különlegesebb lesz a hidegen sajtolt, minőségi olajokkal készülő saláta dresszinggel.
Egy keverőtálban összekeverjük a birsalma ecetet a földimogyoró olajjal, szezámolajjal, nádcukorral, mustárral, citromlével, és szójaszósszal. Megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálba helyezve letakarjuk fóliával, és a hűtőbe tesszük addig, amíg nem öntjük a salátára.
A csirke alaplében főtt csirkemellet lehűtjük, vékony csíkokra vágjuk.
A felforrósított repceolajban kisütjük a kb. 1 cm vastag csíkokra vágott wontonokat. 20-30 mp alatt aranybarnára sülnek. Óvatosan kivesszük őket az olajból, és papírtörlőn leitatjuk róluk a felesleges olajt.
A római salátát leveleire szedjük, átöblítjük vízzel és leitatjuk róla a nedvességet papírtörlővel. A leveleket hegyüktől- szárukig, azaz fentről- lefelé vékony csíkokra vágjuk. A jégsalátát csíkokra vágjuk. Egy-egy serpenyőben megpirítjuk a földimogyorót és a szezámmagot is olaj hozzáadása nélkül.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a saláta leveleket a pirított magokkal, a karikára vágott újhagymával és a koriander levelekkel. Hozzáadjuk a csirke csíkokat és a dresszinget. Óvatosan összekeverjük. Legvégén a pirított wontont tesszük rá úgy, hogy a csíkok ne törjenek szét.
A saláta leveleket miután megmostuk, várjuk meg mindenképp, míg teljesen megszáradnak, különben a dresszing nem tapad a levelekre. Fagyasztott wonton lapokat Magyarországon ázsiai élelmiszerboltokban lehet kapni.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.