Keresés

Körtés lilakáposzta saláta recept

A lilakáposztában (más néven vöröskáposztában) 6-8-szor több C-vitamin található, mint a fehérkáposztában, ezért télen különösen ajánlott a fogyasztása. Körtés lilakáposzta saláta receptünket egy piemonti mogyoróolajos dresszinggel tesszük igazán különlegessé.

Vegetáriánus
Búzamentes
Tojásmentes
Szójamentes
Kukoricamentes
Cukormentes
10 Perc
44

Elkészítés

01

A káposztáról eltávolítjuk az esetlegesen sérült fedőleveleket, majd olyan vékony szeletekre vágjuk, amennyire csak tudjuk.

02

A lilahagymát megpucoljuk, majd szintén vékonyra szeleteljük.

03

A körtét megmossuk, és héjastól cikkekre vágjuk.

04

A málna balzsamecetet egy zárható üvegbe tesszük, hozzáadunk egy csipet sót, hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak. Hozzáadjuk a mogyoróolajat, és a frissen tört borsot. Lezárjuk az üveget, alaposan felrázzuk.

05

A káposztát, a hagymát, és a körtét egy keverőtálba tesszük, ráöntjük a salátaöntetet. Végül alaposan átkeverjük.

Tipp:

Durvára tört mogyoróval, és roquefort sajttal tálaljuk.

2 Hozzászólás
Hozzávalók
Mértékegység: EUUSUK
200 g
vöröskáposzta
20 g
lilahagyma
70 g
körte
40 g
roquefort sajt
1 csipetnyi
1 csipetnyi

Étrendek

Vegetáriánus Búzamentes Tojásmentes Szójamentes Kukoricamentes Cukormentes


Ön is a gasztronómia és az egészséges, jó ételek szerelmese?

Akkor bizonyára tisztában van azzal, hogy a tökéletes ízek legalapvetőbb feltétele a friss, minőségi alapanyagok felhasználása, a szaktudás, a szenvedély, a tapasztalat és az őszinteség. A 100%-ban Ausztriában előállított Pödör-olajakkal kapcsolatban nem ismerünk kompromisszumot a fentiek tekintetében. Felelősen, puritánul és őszintén végezzük munkánkat. Alapanyagainkat kizárólag a termelő országokból vásároljuk.
A Pödör termékei azért különlegesek, mert kizárólag a lehető legnagyobb alapossággal tisztított, 100%-ban természetes, csúcsminőségű alapanyagokból készülnek, a legtapasztaltabb présmesterek időigényes, fáradtságos kétkezi munkájával és szakértelmével. Termékeinkhez egész éven át frissen sajtolva juthat hozzá, és csak a legszigorúbb minőség-ellenőrzést követően kerülnek palackozásra.

Ingyenes termékminta
Már az első webshopos vásárlás alkalmával
0