Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A spenótról a legtöbb embernek a főzelék jut eszébe, holott remek alapanyaga salátáknak is. Ezt a meleg spenótsalátát házi sonkával, fenyőmaggal készítjük, amit paradicsomecettel és chia olajjal teszünk egészségesebbé, izgalmasabbá.
Egy forró serpenyőben megdinszteljük a zúzott fokhagymát a repce sütőolajon.
Hozzáadjuk a fenyőmagot, és addig pirítjuk, amíg a magok halványbarna színűek lesznek.
A hagyományos érlelésű sonkát vékony szeletekre, majd kockára vágjuk, és rászedjük a fokhagymás fenyőmagra. További 5 percen át pirítjuk.
A megmosott spenótleveleket 1-2 részletben a sonkás alaphoz adjuk. Akkor jó, ha kissé összeesnek a spenótlevelek. Végül ízlés szerint 1-2 tk paradicsomecettel ízesítjük. Tálalás előtt belekeverjük a chia olajat. Reszelt parmezánnal tálaljuk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.