Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A panzanella egy toszkán, nyárias kenyérsaláta, amit érett paradicsommal és uborkával készítenek. Mi felturbóztuk ínyenc olajjal és paradicsomecettel, hogy a legjobbat hozzuk ki ebből a klasszikus olasz salátából.
A kenyeret kockára vágjuk, és száraz serpenyőben megpirítjuk, majd egy tálba tesszük.
Az öntetet egy kis csavaros üvegbe készítjük el. Először a 2 ek paradicsomecetet mérjük ki.
Utána hozzáadjuk a 3 ek bio lenmagolajat.
Hozzáadjuk a repceolajon lepirított 1 gerezd fokhagymát (olajjal együtt), sózzuk, borsozzuk. Lezárjuk, és jól összerázzuk.
A paradicsomot (ha többféle színes paradicsomokat használunk teljesebb íze lesz a salátánknak és látványra is szebb) és uborkát megmossuk, és héjával együtt a kenyér kockákkal azonos méretűre vágjuk. A megpucolt lilahagymát pedig vékonyra szeleteljük, s mindezt a már kihűlt kenyérkockákra helyezzük. A csíkokra vágott bazsalikommal és a szardellával igazítjuk készre az ízeket.
Az öntetet ráöntjük a panzanellára és jól összeforgatjuk vele.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.