5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A magyar konyhában a párolt lilakáposzta nélkül elképzelhetetlenek a téli sültek, sült hústöltelékek. A párolt káposzta meggy balzsamecettel és szőlőmagolajjal készítve minden képzeletet felülmúlóan finom.
A vöröskáposztát finomra reszeljük, és egy tálba tesszük. A meggy balzsamecettel és a sóval jól összedolgozzuk (összemorzsoljuk), majd 1-2 órát pihentetjük.
Egy serpenyőben felhevítjük a zweigelt szőlőmagolajat, belerakjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a cukrot, és rövid ideig pirítjuk, enyhén karamellizáljuk.
Felöntjük a vörösborral.
Ha felforrt levesszük, és hozzáadjuk a káposztához. Összekeverjük, rátesszük a fedőt, és kb. 70 percig lassú tűzön pároljuk. Ha szükséges, kis vizet adjunk hozzá párolás közben.
Levesszük a tűzről, majd belereszeljük az almát és az 1 evőkanál szilvalekvárt. Összekeverjük, és tovább pároljuk még 10 percig.
Forrón tálaljuk. Kiváló sült kacsával vagy libával és lenmagolajos burgonyapürével.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.