5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Igazi őszi vitaminbomba ez az édeskömény saláta, amit sült céklával, és egy különleges salátaöntettel teszünk igazán ízletessé. A meggymagolaj és a meggy balzsamecet párosítása remekül illik a cékla földes jellegéhez.
Kisebb céklákat veszünk, megmossuk őket, tepsire helyezzük. 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 30-40 percen át sütjük. Majd kihűtjük, meghámozzuk, és kockára vágjuk.
Az édeskömény gumóját megmossuk, a szárrészt levágjuk. A kaporját félretesszük a dresszinghez. Majd az édesköményt vékonyan felszeleteljük.
A meggy balzsamecetet egy zárható kisebb üvegbe öntjük, beleszórjuk a sót, és hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak.
Hozzáadjuk a lenmag- és a meggymagolajokat, a borsot, a finomra vágott édeskömény kaprot, és a mustárt. Lezárjuk az üveget, és alaposan összerázzuk, hogy a hozzávalók elegyedjenek.
A sült céklát, az édesköményszeleteket, a salátaleveleket egy tálba tesszük, és fogyasztás előtt belekeverjük a dresszinget.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.