Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Ha ősz, akkor sütőtök, ha sütőtök, akkor legyen egy trendi saláta. Ebben a sütőtökös lencsesalátában nem csak a színek csábítóak, de az ízek is könnyen rabul ejtenek.
A lencsét átmossuk, majd egy kis fazékba tesszük a vízzel, és 2 csipet sóval együtt. 30-40 percen át pároljuk közepes hőfokon. Akkor jó, ha elfőtte a levét: belseje krémes, kívül roppan.
A sütőtököt meghámozzuk, kockára vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 180 fokos sütőben puhára sütjük.
Az alma gyümölcsecetet egy zárható kisebb üvegbe tesszük, hozzáadjuk a maradék sót. Hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak.
Majd hozzáadjuk a kendermagolajat, a borsot, a zsályát és a mustárt. Lezárjuk az üveget, és alaposan összerázzuk, hogy a hozzávalók elegyedjenek.
A párolt lencsét összekeverjük a sült sütőtökkel, a kockára vágott feta sajttal, a salátával és az öntettel.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.