Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A lenmagolaj az egészségünk megőrzésében fontos szerepet játszó vitaminok és ásványi anyagok természetes forrása. A belőle készült majonéztől a tojássaláta különlegesen finom, karakteres ízű lesz.
A hozzávalókat szobahőmérsékleten használjuk fel. A tojás sárgáját sóval, borssal, 1 teáskanál körte gyümölcsecettel és 1 teáskanál mogyorómustárral elkeverjük. Használjunk gépi habverőt.
A lenmagolajat először csepegtetve, majd egyre többet hozzáöntve gépi habverővel hozzákeverjük míg sűrű pép lesz belőle.
Az így elkészült majonéz aznap fogyasztható. A nyers tojás sárgáját helyettesíthetjük reszelt főtt tojás sárgájával is, így több napig hűtőben tárolva is fogyasztható.
A tojásokat megmossuk, forrásban lévő vízben 10 percig főzzük. Csak akkor tesszük bele a tojásokat, ha forr. Késsel negyedbe vágjuk a kihűlt tojásokat. Apró karikára vágott újhagymával, apró kockára vágott chili paprikával és 6 evőkanál lenmagolajos majonézzel keverőtálba helyezzük.
Sóval és őrölt borssal ízesítjük. Óvatosan fakanállal összeforgatjuk.
Tányérra helyezzük és friss reszelt tormával díszítjük.
Amíg fő a tojás, van időnk a dresszinget elkészíteni.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.