Bio tonkabab - egész



A Venezuelában őshonos tonkabab Dél-Amerika szerte elterjedt, azonban a legfontosabb termő területek Brazília északi részén találhatóak (Guyana, Suriname). Számos tulajdonságot – gyógyító- vagy éppen mágikus erőt – tulajdonítanak neki. Európában a tonkababot, mint élelmiszert ideiglenesen betiltották kumarin tartalma miatt. Annak ellenére, hogy 1991-ben feloldották a tilalmat, ez a különleges fűszer csak az utóbbi években vált ismert és trend fűszerré.
Aligha akad még egy fűszer, amely jobban elbűvölne, mint a tonkafa mandula alakú termése. A tonkabab illóolajai mandulás, vaníliás, fás jegyekkel ejtik rabul érzékeinket, erotikus és hipnotikus hatást keltve.
A tonkababot szívesen használják vaníliapótlóként, változatosan, nem kizárólag édes ételek készítéséhez használhatjuk fel.
Fűszerként a tonka babot óvatosan kell adagolni. Tejalapú desszerteknél tanácsos néhány percig tejben forralni a babot. Reszelve pedig - szerecsendió reszelővel - izgalmas ízekkel gazdagíthatjuk fogásainkat.
vásárlóink kedvencei