Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Azt hiszem a forró, kívül ropogósra sült, belül krémes gombóc a túró haraphatóságával, savas homoktövis sorbettel tálalva és a mély télies fűszerezésű sütőtök elemekkel és tökmaggal igazán izgalmas oldaláról mutatja be gyerekkorom egyik kedvenc desszertjét.
A panko morzsát sütőben megpirítjuk. Mikor kihűlt óvatosan összedolgozzuk a túrót, a merringuet és a morzsát. Ízesítjük a citrom héjjal és a virágméz ecettel, leheletnyi reszelt tonkababbal. 160C fokos bő olajban megsütjük.
Minden konyhahőmérsékletű összetevőt összegyúrunk, vákuumozva pihentetjük hűtőben 30 percet. A tésztát szilikon lappal bélelt sütőlapra reszeljük és 160C fokon 10 percet sütjük.
Tálalásnál a sütőtök lekvárt és tökmag krémet használjuk talapzatnak, erre kerül a sült gombóc és az édes morzsa. Mellé kerül a tök kompót, pirított tökmaggal és pár csepp tökmag olajjal. A hideg meleg játék pedig a savas homoktövis sorbettel lesz teljes, ami az édes ágacska ropogóssal kap roppanós textúrát.
Túró gombóc: | |
5 g |
Virágméz ecet
-15%
|
2,5 g | |
0,25 g | |
250 g | friss Nagyrákosi házi túró |
140 g | olasz meringue |
50 g | panko morzsa |
Sütőtök kompót: | |
115 g | |
1 db | |
5 g | |
10 g |
Alma gyümölcsecet
vagy
|
15 g | |
250 g | sütőtök |
115 g | víz |
0.5 db | csillagánizs |
0.5 | vaníliarúd |
1,5 g | |
5 g | gyömbér |
2,5 db | Szegfűbors |
Tökmaglisztes édes morzsa: | |
50 g | |
50 g | búzaliszt |
50 g | porcukor |
50 g | vaj |
Tálaláshoz: | |
0.5 tk | |
0.5 tk | |
0.5 tk | sütőtök lekvár |
0.5 tk | tökmag krém |
hideg homoktövis sorbet | |
édes tésztaropogós ágacska |
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.