5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Azt hiszem a forró, kívül ropogósra sült, belül krémes gombóc a túró haraphatóságával, savas homoktövis sorbettel tálalva és a mély télies fűszerezésű sütőtök elemekkel és tökmaggal igazán izgalmas oldaláról mutatja be gyerekkorom egyik kedvenc desszertjét.
A panko morzsát sütőben megpirítjuk. Mikor kihűlt óvatosan összedolgozzuk a túrót, a merringuet és a morzsát. Ízesítjük a citrom héjjal és a virágméz ecettel, leheletnyi reszelt tonkababbal. 160C fokos bő olajban megsütjük.
Minden konyhahőmérsékletű összetevőt összegyúrunk, vákuumozva pihentetjük hűtőben 30 percet. A tésztát szilikon lappal bélelt sütőlapra reszeljük és 160C fokon 10 percet sütjük.
Tálalásnál a sütőtök lekvárt és tökmag krémet használjuk talapzatnak, erre kerül a sült gombóc és az édes morzsa. Mellé kerül a tök kompót, pirított tökmaggal és pár csepp tökmag olajjal. A hideg meleg játék pedig a savas homoktövis sorbettel lesz teljes, ami az édes ágacska ropogóssal kap roppanós textúrát.
| Túró gombóc: | |
| 5 g | |
| 2,5 g | |
| 0,25 g | |
| 250 g | friss Nagyrákosi házi túró |
| 140 g | olasz meringue |
| 50 g | panko morzsa |
| Sütőtök kompót: | |
| 115 g | |
| 1 db | |
| 5 g | |
| 10 g |
Alma gyümölcsecet
vagy
|
| 15 g | |
| 250 g | sütőtök |
| 115 g | víz |
| 0.5 db | csillagánizs |
| 0.5 | vaníliarúd |
| 1,5 g | |
| 5 g | gyömbér |
| 2,5 db | Szegfűbors |
| Tökmaglisztes édes morzsa: | |
| 50 g | |
| 50 g | búzaliszt |
| 50 g | porcukor |
| 50 g | vaj |
| Tálaláshoz: | |
| 0.5 tk | |
| 0.5 tk | |
| 0.5 tk | sütőtök lekvár |
| 0.5 tk | tökmag krém |
| hideg homoktövis sorbet | |
| édes tésztaropogós ágacska | |
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.