Flor de Sal - Algarve
Gondosan, kézműves munkával és tapasztalattal készül
![Flor de Sal - Algarve Flor de Sal - Algarve](https://www.podor.hu/application/files/pic_cache/1516/2281/4111/flor-de-sal-algarve_350x502.jpg)
![Flor de Sal - Algarve Flor de Sal - Algarve](https://www.podor.hu/application/files/pic_cache/2316/5210/8650/flor-de-sal-algarve_395x500.jpg)
Sok idő, türelem és ügyesség szükséges ahhoz, hogy a hagyományos tengeri sók mellett a júniustól szeptemberig tartó rövid időszakban kitermeljék a kiváló minőségű Flor de Sal sót is. Az évszázadokon át kifejlesztett kitermelési módszer, továbbá a sok napsütés és az enyhe szellő az alapfeltétele annak, hogy a Flor de Sal (magyarul: sóvirág) kitermelése megkezdődhessen. Nyár derekán, amikor a dél-portugáliai Ria Formosa és Sapal de Castro Marim természetvédelmi területeinek sólepárló medencéiben a sótartalom megemelkedik, enyhe szellőnek kell fújnia a sólepárlók fölött, hogy a párologtató medencékből felszálló nedvességet elűzze.
Csak ezután kezd jó idő esetén vékony sóréteg képződni a sómezők felszínén. Ekkor érkezik el az idő, hogy a tapasztalt sótermelők óvatosan, kézi munkával leszedjék a sóvirágokat, mielőtt azok örökre lesüllyednének a sólepárló medencék aljára. A puha, enyhén ropogós állagú, valódi Flor de Sal-t az ember könnyedén el tudja morzsolni az ujjai között. Sok szakács számára a Flor de Sal minden étkezési só valódi királynője, melynek enyhe az íze, ropogós az állaga, és gazdag létfontosságú ásványi anyagokban és nyomelemekben.
vásárlóink kedvencei