Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Az élénk pirosas hónapos retek kiválóan savanyítható. Ehetjük salátaként, de üdítő hatást ad egy egyszerű burgonya krémlevesnek is. Gyorsan elkészíthető, tetszetős krémleves a rohanó hétköznapokra.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A hagymát nagyobb darabokra vágjuk. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, és közepes hőfokon puhára főzzük.
A retek zsenge, zöld leveleit csíkokra vágjuk.
4-5 kisebb retekfejet megmosunk és vékonyan leszeletelünk.
2 kanál meggy balzsamecetet felhígítunk 1 dl vízzel, és ebbe tesszük a retekszeleteket. Amíg a leves fő, hagyjuk pácolódni.
A kész levest kb. hatvan fokra lehűtjük, majd leturmixoljuk a reteklevéllel, a tejszínnel, és a camelina olajjal együtt.
Tálaláskor a leveshez adunk a savanyított retekből.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.