5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Krémes eperleves túrógombóccal és pisztáciaolajjal – különleges, gyümölcsös előétel vagy könnyű fogás, amely harmonikusan ötvözi a friss eper és a pirított pisztácia aromáit.
A túrógombóc előkészítése
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a tehéntúróhoz keverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát és a mézet, és az egészet alaposan elkeverjük. Ezután a tojásfehérje hab egyharmadát beleforgatjuk a túrós masszába, majd a maradék habot spatula segítségével óvatosan dolgozzuk bele, hogy a hab ne törjön össze. A masszát lefedve hűtőbe tesszük egy éjszakára, vagy legalább egy órára, ha nincs több időnk.
Az eperkrémleves elkészítése
Egy serpenyőben karamellizáljuk a mézet, és amikor az illata felszáll, hozzáadjuk az összevágott epret és a friss bazsalikomleveleket. Felöntjük a fügéből készült gyümölcsecettel, valamint tejjel és vízzel, majd az egészet felmelegítjük. Miután kellően felmelegedett, botmixerrel pürésítjük, finom szűrőn átszűrjük, és lehűtjük 4-5 °C-ra a hűtőszekrényben.
A túrógombóc megfőzése
A pihentetett túrógombóc-masszából két evőkanál segítségével gombócokat formálunk, és forró, gyöngyöző, enyhén cukros-sós vízbe tesszük őket. Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, attól számítva még egy percig főzzük, majd szűrőkanállal kivesszük őket, és tálalásig félretesszük.
Tálalás
A tányérra helyezzük a túrógombócot, megszórjuk durvára tört pisztáciával, és néhány bazsalikomlevéllel díszítjük. Ráöntjük a jól lehűtött eperkrémlevest, végül néhány csepp pisztáciaolajjal gazdagítjuk az ételt. Az ízek és textúrák harmonikus összhangja teszi teljessé az élményt.
| Eperkrémleves: | |
| 2 tk | |
| 300 g | eper |
| 3 ek | méz |
| 300 ml | tej |
| 200 ml | víz |
| 4 levél | bazsalikom |
| Túró gombóc: | |
| 1 csipet | |
| 2 ek | |
| 500 g | tehén túró |
| 3 db | tojás |
| 3 ek | méz |
| 100 g | búzadara |
| Tálaláshoz: | |
| bazsalikomlevél | |
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.