Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A téli antioxidáns bomba, a cékla, krémlevesnek is remek, főleg ha lenmagolajjal locsoljuk meg tálaláskor. Remek példa ez a recept arra, hogy a téli hónapokban is ehetünk színes, és egészséges ételeket.
A céklát héjában előmelegített sütőben 200 fokon (kb. 1 óráig) megsütjük.
A céklalét egy kis fazékban lassú tűzön kb. a 20%-ra visszaforraljuk, majd hozzáöntjük, a meggy balzsamecetet. Rövid ideig sűrűre forraljuk még, ügyelve hogy ne égjen meg, félretesszük.
A megsült céklát megpucoljuk, felkockázzuk, egy nagy lábosba tesszük, felöntjük a húsleveles alaplével, és feltesszük főni.
Első forrásig főzzük, kézi botmixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a céklalé - meggy balzsamecet sűrítményt, majd a narancs kifacsart levét, végül a tejszínt. Alaposan összeturmixoljuk.
Ha szép tálalást szeretnénk, tegyünk félre a megsült céklából, és helyezzünk el néhány különböző méretű darabot a tányérban, majd ezekre öntsük a levest.
Forrón tálaljuk, mindegyik tányér tetejét meglocsoljuk 1 tk bio lenmagolajjal, és azonnal fogyasztjuk.
Ha nincs időnk a cékla megsütéséhez, a nyers céklát egyből főzhetjük is, de a sütés által karakteresebb ízeket kapunk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.