Legyen Klubtag!
  • 5% azonnali klubtag kedvezmény minden online rendelésre
  • 5% állandó hírlevél feliratkozói kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is
  • Exkluzív klubtagsági akciók akár 30% engedménnyel
  • kedvezőbb szállítási díjak
  • ingyenes termékminták online vásárláskor (5 ml)
  • PICKUP Service info-gold.png
Legyen Céges Vásárló!
  • Ha válallkozása van, akkor Ön céges vásárlóként céges nagykereskedelmi áron vásárolhat online
  • 5% állandó hírlevél feliratkozói kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is
  • Exkluzív céges vásárlói akciók akár 10% engedménnyel
  • kedvezőbb szállítási díjak
  • ingyenes termékminták online vásárláskor (5 ml)

Regisztrált klubtagként vagy céges vásárlóként iratkozzon fel hírlevelünkre. 
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.

Feliratkozás
Keresés

Cézár saláta recept polenta krutonnal

Az olaszok nem csak a cézár salátájukról híresek, de nagy polenta fogyasztók is. Receptünkben a főtt, dermesztett, majd lepirított polentával tálaljuk az ínyenc cézár salátát. Polentával gluténmentes a saláta.

Gluténmentes
Búzamentes
Szójamentes
Cukormentes
165 Perc
51

Elkészítés

01

A tojássárgálat elkeverjük a mustárral. Cseppenként adagoljuk hozzá a Pödör fenyőmag olajat, miközben kézi habverővel folyamatosan kevergetjük.

02

Amikor egy sűrű, krém állagú szószt kapunk, akkor adjuk hozzá a finomra reszelt fokhagymát, az ecetet, és az aprított szardellát. Végül 30 g reszelt parmezán sajtot. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.

03

A vizet, a sóval és egy evőkanálnyi kukoricadarával felforraljuk (ezzel megelőzhető a csomósodás). Mérsékeljük a lángot, majd a többi kukoricadarát lassan beleöntjük a gyöngyöző vízbe. Ahogy sűrűsödik a polenta, egyre nehezebb keverni. Ha kész, levesszük a tűzről. Végül belekeverjük a vajat.
Egy kb. 15x20 cm-es tálba belesimítjuk a forró kását. Letakarva, 2 órán keresztül a hűtőben pihentetjük.

04

Amikor lehűlt 1,5-2 cm-es kockákat vágunk belőle. Itassuk fel papírral a felesleges nedvességet róla.

05

Forró olajba 5-6 percig pirítjuk a kockákat, ez elején kevergetve, nehogy összeragadjanak.

06

Tálalás előtt a fenyőmagot üres, forró serpenyőben pirítjuk.
A római salátát leveleire szedjük, átöblítjük vízzel, és leitatjuk róla a nedvességet. Kanállal vagy egy ecsettel megkenjük a leveleket a cézár-öntettel.  Tálaláskor rátesszük a krutonokat, parmezán sajtot forgácsolunk a tetejére, és végül pirított fenyőmaggal megszórva tálaljuk.

Tipp:

Ha szeretnénk krémesebb állagú cézár öntetet kapni, akkor egy konyhai aprítógépbe krémesítsük.

19 Hozzászólás
Hozzávalók
Mértékegység: EUUSUK
 
Olívaolaj extra szűz vagy
1 db
római saláta
3 db
tojás sárgája
1 gerezd
fokhagyma préselve
30+15 g
parmezán sajt
3 db
szardella
1 csipetnyi
1 csipetnyi
125 g
kukoricadara
500 ml
víz
1 ek
vaj

Étrendek

Gluténmentes Búzamentes Szójamentes Cukormentes

Legjobb ajánlataink
Legyen Klubtag!
  • 5% azonnali klubtag kedvezmény minden online rendelésre
  • 5% állandó hírlevél feliratkozói kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is
  • Exkluzív klubtagsági akciók akár 30% engedménnyel
  • kedvezőbb szállítási díjak
  • ingyenes termékminták online vásárláskor (5 ml)
  • PICKUP Service info-gold.png
Legyen Céges Vásárló!
  • Ha válallkozása van, akkor Ön céges vásárlóként céges nagykereskedelmi áron vásárolhat online
  • 5% állandó hírlevél feliratkozói kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is
  • Exkluzív céges vásárlói akciók akár 10% engedménnyel
  • kedvezőbb szállítási díjak
  • ingyenes termékminták online vásárláskor (5 ml)
Ingyenes termékminta
Már az első webshopos vásárlás alkalmával





0