2025. december 23. és 2026. január 5. között zárva tartunk, ez idő alatt beérkezett megrendeléseiket január 5-án dolgozzuk fel.

5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.

Feliratkozás

Cézár saláta recept polenta krutonnal

Az olaszok nem csak a cézár salátájukról híresek, de nagy polenta fogyasztók is. Receptünkben a főtt, dermesztett, majd lepirított polentával tálaljuk az ínyenc cézár salátát. Polentával gluténmentes a saláta.

Gluténmentes
Búzamentes
Szójamentes
Cukormentes
165 Perc
62

Elkészítés

01

A tojássárgálat elkeverjük a mustárral. Cseppenként adagoljuk hozzá a Pödör fenyőmag olajat, miközben kézi habverővel folyamatosan kevergetjük.

02

Amikor egy sűrű, krém állagú szószt kapunk, akkor adjuk hozzá a finomra reszelt fokhagymát, az ecetet, és az aprított szardellát. Végül 30 g reszelt parmezán sajtot. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.

03

A vizet, a sóval és egy evőkanálnyi kukoricadarával felforraljuk (ezzel megelőzhető a csomósodás). Mérsékeljük a lángot, majd a többi kukoricadarát lassan beleöntjük a gyöngyöző vízbe. Ahogy sűrűsödik a polenta, egyre nehezebb keverni. Ha kész, levesszük a tűzről. Végül belekeverjük a vajat.
Egy kb. 15x20 cm-es tálba belesimítjuk a forró kását. Letakarva, 2 órán keresztül a hűtőben pihentetjük.

04

Amikor lehűlt 1,5-2 cm-es kockákat vágunk belőle. Itassuk fel papírral a felesleges nedvességet róla.

05

Forró olajba 5-6 percig pirítjuk a kockákat, ez elején kevergetve, nehogy összeragadjanak.

06

Tálalás előtt a fenyőmagot üres, forró serpenyőben pirítjuk.
A római salátát leveleire szedjük, átöblítjük vízzel, és leitatjuk róla a nedvességet. Kanállal vagy egy ecsettel megkenjük a leveleket a cézár-öntettel.  Tálaláskor rátesszük a krutonokat, parmezán sajtot forgácsolunk a tetejére, és végül pirított fenyőmaggal megszórva tálaljuk.

Tipp:

Ha szeretnénk krémesebb állagú cézár öntetet kapni, akkor egy konyhai aprítógépbe krémesítsük.

Hozzávalók
Mértékegység: EUUSUK
1 db
római saláta
3 db
tojás sárgája
1 gerezd
fokhagyma préselve
30+15 g
parmezán sajt
3 db
szardella
1 csipetnyi
1 csipetnyi
125 g
kukoricadara
500 ml
víz
1 ek
vaj

Étrendek

Gluténmentes Búzamentes Szójamentes Cukormentes
Érdemes másoknak
is ajánlania!
5000 ft Önnek és 5000 ft barátjának
Ingyenes
termékminta
Már az első webshopos vásárlás
alkalmával
0

Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. Az „Összes cookie elfogadása” gombra kattintva hozzájárul a cookie-k tárolásához az eszközén, hogy személyre szabjuk a tartalmat és a hirdetéseket, valamint elemezzük a weboldal forgalmát.

A nem szükséges cookie-kat kizárólag az Ön hozzájárulásával használjuk. A cookie-k részleteiről, céljáról, tárolási idejéről és partnereinkről az Adatkezelési tájékoztatóban talál további információt.

Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. A szükséges cookie-k a weboldal működéséhez elengedhetetlenek, és mindig aktívak. Minden egyéb cookie (pl. marketing- és elemzési célú) kizárólag az Ön hozzájárulásával kerül felhasználásra. A használt cookie-król további információt az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

Szükséges A weboldal alapvető működéséhez elengedhetetlen.