Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Egyre több receptben olvashatjuk, hogy az elkészítésükhöz csirke alaplevet használjunk, amitől a készétel intenzívebb ízű lesz. Érdemes nagy adagot készíteni belőle, majd fél vagy egy literes mennyiségben lefagyasztani, hogy amikor szükséges, csak elő kelljen venni.
A csirkét hideg vízzel teli edénybe tesszük, és felforraljuk. Közben leszűrjük a víz tetején keletkezett habot.
A zöldségeket megpucoljuk, és a fokhagyma kivételével nagyjából azonos méretűre vágjuk. Beletesszük a vízbe az összes zöldséget, az egész fej fokhagymát, a friss fűszernövényeket, illetve a fűszereket. Sót még nem használunk!
Fedő nélkül gyöngyözve, alacsony lángon főzzük minimum 1,5 óráig.
A kész levest leszűrjük, és ízlés szerint sózzuk. Amikor kihűl, a tetejére kiült zsírt leszedjük róla.
A zöldségeket azért érdemes egyenlő nagyságúra vágni, hogy egyenlő arányban főjenek és így egyenletesen ízesítsék a levest.
Mindenképp fedő nélkül főzzük az alaplevet, mert ahogy párolog a víz, a benne lévő zöldségek, fűszerek és húsok íze egyre intenzívebbé válik.
Egy adag 1,5 liter.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.