Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A levesek kiválóan alkalmasak arra, hogy szervezetünket elégséges folyadékkal, a zöldségek által pedig vitaminokkal, és rostokkal töltsük fel. A cukkini krémleves egy tökéletes őszi leves, amit pirított gombával és mogyoró olajjal tehetünk különlegessé.
A cukkinit megmossuk, majd kisebb kockára vágjuk. A felaprított hagymával, a kakukkfű ágacskákkal és a zúzott fokhagymával együtt a sütő repceolaj kétharmadában, közepes hőfokon 12-14 percet dinszteljük. Közben felöntjük az alaplé harmadával.
Majd eltávolítjuk a kakukkfű ágakat, felöntjük a maradék zöldség alaplével, sózzuk, borsozzuk, és 5-6 percig főzzük.
Végül leturmixoljuk, visszaöntjük a lábosba, és a tejszínnel feldúsítjuk.
A gombákat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, és a maradék sütő repceolajon, magas hőfokon megpirítjuk.
A kész levest a pirított gombával, és a mogyoró olajjal tálaljuk.
Vásároljunk kezeletlen, saláta cukkinit. Ebben az esetben nem kell a zöldség héját levágni. Mogyoró olaj helyett használhatunk dióolajat is, ez is remekül passzol a leveshez.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.