Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Egy olyan egyszerű ételt is, mint a fokhagyma krémleves, feldobhatunk egy-két trükkel. A sült fokhagymától és a dióolajban megforgatott, friss ropogós krutontól lesz különleges a fokhagyma-krémleves receptünk.
Az egész fej fokhagymát keresztben félbevágjuk. Az egyik részét, a vágott felével lefelé egy hőálló tálba tesszük, meglocsoljuk a sütő repceolaj felével, és 180 fokos, légkeveréses sütőben 25-30 percig sütjük. Akkor jó, ha a fokhagyma krémes állagú lesz.
Közben a fokhagyma másik felét megpucoljuk, durvára vágjuk, és a meghámozott, kockára vágott burgonyával együtt egy közepes méretű lábosba tesszük. A maradék sütőrepce olajon 1-2 percig dinszteljük. Ezután hozzáöntünk annyi zöldség-alaplevet, ami egy ujjnyira ellepi, és addig pároljuk, amíg a burgonya megpuhul.
A sült fokhagymát kiszedjük a héjából és hozzáadjuk a levesünkhöz. Felöntjük a maradék alaplével, sózzuk, borsozzuk, leturmixoljuk és visszatesszük a tűzre 2-3 percre.
Végül a tejszínt kikeverjük egy kanál levessel, majd visszacsurgatjuk, de ekkor már nem főzzük tovább.
A toast kenyeret kockára vágjuk, és 180 fokos sütőben megpirítjuk. Ha már ropogós, meglocsoljuk a dióolajjal. Tálaláskor megszórjuk a krutonnal és néhány csepp dióolajjal díszítjük.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.