Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A tojás igen jó fehérjeforrás, amit gőzölve is elkészíthetünk. A gőzölt tojás a kocsonyához hasonló állagú, remegős, habkönnyű, amit egy remek reteksalátával reggelire is elfogyaszthatunk.
A tojásokat lazán felverjük a vízzel, 1 mokkáskanál sóval, és egy csipet borssal.
A tojást 3 felfújt formába öntjük, és akkora edénybe helyezzük, amiben úgy elférnek, hogy le is lehessen majd fedni. Az edényt addig töltjük vízzel, amíg a tojás ér a felfújt formában. Egy domború, üveg fedővel lefedjük az edényt, és feltesszük a tűzre főni közepesen alacsony hőfokon.
Egy zárható üvegbe öntjük először az ecetet, majd sózzuk, borsozzuk. Megvárjuk, amíg a só felolvad az ecetben. Hozzáadjuk az olajat, lezárjuk az üveget, és alaposan felrázzuk.
Közben a retket megmossuk, felszeleteljük, majd összekeverjük a salátaöntettel.
A kész, kihűlt tojáskocsonyát megszórjuk szezámpehellyel, finomra vágott újhagymával, és a reteksalátával tálaljuk.
A domború üvegtetőn keresztül látható, ahogyan a meleg vízben kifehéredik, és kocsonyássá válik a tojás, a vízgőz pedig úgy folyik le róla, hogy nem áztatja el az ételt. Kb. 20-25 perc alatt készül el.
A szezámmagot egy mozsárban törjük össze, ettől lesz pehely állagú.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.