Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A karfiol krémleves az egyik legpraktikusabb téli leves. Viszonylag semleges íze miatt érdemes karakteresebb olajjal, pl. dióolajjal meglocsolni tálaláskor. Nem csak ízesebb, egészségesebb is lesz tőle a levesünk.
Megtisztítjuk a karfiolt, zöld leveleit ne dobjuk el.
Egy kis lábosban főzzük a leveleket puhára (annyi vízben, ami ellepi a karfiolt).
A megtisztított hagymát felkockázzuk, és a napraforgó olajon megdinszteljük. Rátesszük a felaprított karfiol rózsákat. Átforgatjuk néhány percig a hagymán, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük az alaplével, és puhára főzzük.
A megfőtt karfiolt kézi botmixerrel összeturmixoljuk.
A megfőtt leveleket is külön összeturmixoljuk, és 2 kanál dióolajjal lágyítjuk. Kis gombócokat formázva levesbetétként használjuk.
Forrón tálaljuk! Minden tányér leves tetejét meglocsoljuk 1 teáskanál dióolajjal, és azonnal fogyasztjuk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.