2025. december 23. és 2026. január 5. között zárva tartunk, ez idő alatt beérkezett megrendeléseiket január 5-án dolgozzuk fel.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A karfiol krémleves az egyik legpraktikusabb téli leves. Viszonylag semleges íze miatt érdemes karakteresebb olajjal, pl. dióolajjal meglocsolni tálaláskor. Nem csak ízesebb, egészségesebb is lesz tőle a levesünk.
Megtisztítjuk a karfiolt, zöld leveleit ne dobjuk el.
Egy kis lábosban főzzük a leveleket puhára (annyi vízben, ami ellepi a karfiolt).
A megtisztított hagymát felkockázzuk, és a napraforgó olajon megdinszteljük. Rátesszük a felaprított karfiol rózsákat. Átforgatjuk néhány percig a hagymán, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük az alaplével, és puhára főzzük.
A megfőtt karfiolt kézi botmixerrel összeturmixoljuk.
A megfőtt leveleket is külön összeturmixoljuk, és 2 kanál dióolajjal lágyítjuk. Kis gombócokat formázva levesbetétként használjuk.
Forrón tálaljuk! Minden tányér leves tetejét meglocsoljuk 1 teáskanál dióolajjal, és azonnal fogyasztjuk.
Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. Az „Összes cookie elfogadása” gombra kattintva hozzájárul a cookie-k tárolásához az eszközén, hogy személyre szabjuk a tartalmat és a hirdetéseket, valamint elemezzük a weboldal forgalmát.
A nem szükséges cookie-kat kizárólag az Ön hozzájárulásával használjuk. A cookie-k részleteiről, céljáról, tárolási idejéről és partnereinkről az Adatkezelési tájékoztatóban talál további információt.
Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. A szükséges cookie-k a weboldal működéséhez elengedhetetlenek, és mindig aktívak. Minden egyéb cookie (pl. marketing- és elemzési célú) kizárólag az Ön hozzájárulásával kerül felhasználásra. A használt cookie-król további információt az Adatkezelési tájékoztatóban talál.