Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Szüret idején érdemes ezt a kuriózumnak számító szőlőzselét elkészíteni. A chia maggal zselésített kékszőlő, a meggy balsamicoval lesz igazán izgalmas. Kis üvegekbe porciózva kitűnő gasztroajándék.
A szőlőt megmossuk, leturmixoljuk, majd egy szitán átszűrjük, mert csak a levére lesz szükségünk.
Egy almát meghámozunk, kis kockákra vágunk.
Az almát és a szőlőlevet feltesszük főni a cukorral, és a vanília őrleménnyel együtt.
Amikor az alma már puha, leturmixoljuk, még forrón hozzáadjuk a meggy balsamico-t, és belekeverjük a chia magot.
Folyamatosan kevergetjük 2-3 percen át. A chia mag szemek azonnal elkezdik felvenni a nedvességet, és zselés állagúvá válnak.
A zselét 2-3 kisebb, előzetesen sterilizált üvegbe öntjük, majd lezárjuk, fordítunk egyet az üvegen, végül szobahőmérsékleten lehűtjük.
Édességként is kitűnő, de sajtokkal kombinálva előételként is kínálhatjuk, mint különlegességet.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.