Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Egy ráérős reggelen mi sem jobb, mint egy gazdag omlett. Receptünkben most szalonnával, kelkáposztával készítettük el az omlettet, amit tökmagolajjal teszünk még finomabbá.
A bacont felkockázzuk. A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk, 30 grammot félreteszünk belőle, majd a repce olajon egy kisebb (kb. 20 cm átmérőjű) serpenyőben lepirítjuk a baconnal együtt.
A tojást a csipet sóval felhabosítunk, majd ráöntjük a szalonnás kelkáposztára.
A hőmérsékletet közepesen forróra visszavesszük, hogy a tojás gyorsan és egyenletesen átsüljön. Egy spatula segítségével az omlett széleit megemelhetjük, hogy a közepén maradt folyékony tojás a serpenyő aljára folyjék, és megsüljön.
Még forrón tányérra borítjuk, félbe, vagy három részre hajtogatjuk. Meglocsoljuk tökmagolajjal, megszórjuk a maradék nyers kelkáposztával, és már ehetjük is.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.