2025. december 23. és 2026. január 5. között zárva tartunk, ez idő alatt beérkezett megrendeléseiket január 5-án dolgozzuk fel.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A pompás sütőtökből az egyik legkedveltebb étel a krémleves. Ez a kókusztejes sütőtök krémleves a szezámolajtól, és a lágy cseresznye gyümölcsecettől lesz különleges.
A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kisebb kockára, sós vízben főzzük puhára.
A hagymát aprítsuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze, és kezdjük el dinsztelni a sütő repce olajon.
Amikor üveges, adjuk hozzá a főtt burgonyát, a már kisült sütőtököt húsát, és 1-2 percen át pirítsuk őket együtt. Öntsük fel a vízzel, és forraljunk egyet rajta. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a cukrot.
Végül turmixoljuk le a kókusztejjel, és a cseresznye gyümölcsecettel. Tálaláskor pedig locsoljuk meg a levest hidegen sajtolt szezámolajjal.
A sütőtököt érdemes korábban megsütni. Ehhez vágjuk kisebb darabokra a sütőtököt, a magját vájjuk ki, és 200 fokos sütőben süssük 30-40 percen át, amíg megpuhul.
A krémlevest tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk pirított szezámmaggal, vagy aprított korianderlevéllel is.
Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. Az „Összes cookie elfogadása” gombra kattintva hozzájárul a cookie-k tárolásához az eszközén, hogy személyre szabjuk a tartalmat és a hirdetéseket, valamint elemezzük a weboldal forgalmát.
A nem szükséges cookie-kat kizárólag az Ön hozzájárulásával használjuk. A cookie-k részleteiről, céljáról, tárolási idejéről és partnereinkről az Adatkezelési tájékoztatóban talál további információt.
Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. A szükséges cookie-k a weboldal működéséhez elengedhetetlenek, és mindig aktívak. Minden egyéb cookie (pl. marketing- és elemzési célú) kizárólag az Ön hozzájárulásával kerül felhasználásra. A használt cookie-król további információt az Adatkezelési tájékoztatóban talál.