Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A sabayon (ejtsd: szabajon) eredetileg egy olasz édes borsodó, aminek természetesen létezik sós változata is. A sós sabayon készülhet pezsgőből, fehér borból, és általában sóval, cayenne borssal ízesítik. Titka a türelemben és a jó minőségű alapanyagokban rejlik. Mi most a vaj helyett lenmagolajjal dúsítottuk.
A tojássárgákat egy habüstbe tesszük vízgőz fölé. Figyeljünk arra, hogy a vízgőz ne legyen túl forró, mert akkor a tojás könnyen összeugorhat.
Egy habverővel folyamatosan keverjük, amíg a krém sűrű állagot vesz fel. Ekkor hozzáöntjük a fehér bort, és folyamatos keverés mellett besűrítjük.
Először nagyon habos lesz, majd amikor eléri a kívánt állagot, krémessé válik.
Ezt követően kisebb adagokban hozzáadjuk a lenmagolajat, miközben folyamatosan keverjük.
Legvégül az ecetet is belecsorgatjuk. Ezt követően kóstoljuk meg, sózzuk, cayenne borssal fűszerezzük. Tálalásig melegen tartjuk.
A sós sabayon remek kísérője például a párolt vagy sült spárgának.
Ha hal mellé kínáljuk, a sűrítés során adhatunk hozzá 2-3 evőkanál hal alaplevet is.
Ha spárga mellé kínáljuk, akkor a fehér spárgát hámozzuk meg főzés előtt, a zöldet elég alaposan megmosni. Kötegekbe csomagolva, a sípjukkal felfelé állítsuk őket forró vízbe. A fehér 8-10, a zöld 6-7 perc alatt készül el.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.