5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A sabayon (ejtsd: szabajon) eredetileg egy olasz édes borsodó, aminek természetesen létezik sós változata is. A sós sabayon készülhet pezsgőből, fehér borból, és általában sóval, cayenne borssal ízesítik. Titka a türelemben és a jó minőségű alapanyagokban rejlik. Mi most a vaj helyett lenmagolajjal dúsítottuk.
A tojássárgákat egy habüstbe tesszük vízgőz fölé. Figyeljünk arra, hogy a vízgőz ne legyen túl forró, mert akkor a tojás könnyen összeugorhat.
Egy habverővel folyamatosan keverjük, amíg a krém sűrű állagot vesz fel. Ekkor hozzáöntjük a fehér bort, és folyamatos keverés mellett besűrítjük.
Először nagyon habos lesz, majd amikor eléri a kívánt állagot, krémessé válik.
Ezt követően kisebb adagokban hozzáadjuk a lenmagolajat, miközben folyamatosan keverjük.
Legvégül az ecetet is belecsorgatjuk. Ezt követően kóstoljuk meg, sózzuk, cayenne borssal fűszerezzük. Tálalásig melegen tartjuk.
A sós sabayon remek kísérője például a párolt vagy sült spárgának.
Ha hal mellé kínáljuk, a sűrítés során adhatunk hozzá 2-3 evőkanál hal alaplevet is.
Ha spárga mellé kínáljuk, akkor a fehér spárgát hámozzuk meg főzés előtt, a zöldet elég alaposan megmosni. Kötegekbe csomagolva, a sípjukkal felfelé állítsuk őket forró vízbe. A fehér 8-10, a zöld 6-7 perc alatt készül el.
Partnereink közvetlenül a származási helyről importálják fűszereinket - közvetítők nélkül -, így biztosan tudjuk, honnan származnak kerülőutak, vagy kompromisszumok nélkül.
Kiskereskedőként, nagykereskedőként vagy viszonteladóként Ön dönthet az üzletében forgalmazni kívánt Pödör Prémium termékek választékáról és mennyiségéről, de együttműködhet kizárólag PICK UP partnerként is.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.