2025. december 23. és 2026. január 5. között zárva tartunk, ez idő alatt beérkezett megrendeléseiket január 5-án dolgozzuk fel.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A köles egy igen értékes, és sokoldalúan felhasználható álgabona. Kása formában a köles körözött ízűre készíthető, amit lenmagolajjal krémesítünk. Kitűnő laktató szendvicskrém, amit akár kaszinótojásba is tölthetünk.
A kölest megmossuk, majd feltesszük kétszeres mennyiségű vízbe főni. Amikor forr, lefedjük, takarékra vesszük a tüzet, és 10 percig pároljuk. Majd ha elkészült, még lefedve 5 percet hagyjuk állni. A köles kissé kásás állagú lesz.
A vöröshagymát feldaraboljuk, a medvehagyma háromnegyedét felcsíkozzuk, és az olívaolajon és két kanál vízen elkezdjük párolni.
Amikor a vöröshagyma láthatóan üveges, megszórjuk a fűszerpaprikával, a köménnyel, és a borssal.
A köles kétharmad részét összekeverjük a párolt hagymával, mustárral, és ecettel, majd egy késes darálóban krémesre turmixoljuk.
A krémet összekeverjük a maradék párolt kölessel és medvehagymával, valamint a lenmagolajjal. Kedvünk és ízlésünk szerint sózzuk. Üvegbe zárva 3-4 napig eláll a hűtőben.
Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. Az „Összes cookie elfogadása” gombra kattintva hozzájárul a cookie-k tárolásához az eszközén, hogy személyre szabjuk a tartalmat és a hirdetéseket, valamint elemezzük a weboldal forgalmát.
A nem szükséges cookie-kat kizárólag az Ön hozzájárulásával használjuk. A cookie-k részleteiről, céljáról, tárolási idejéről és partnereinkről az Adatkezelési tájékoztatóban talál további információt.
Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. A szükséges cookie-k a weboldal működéséhez elengedhetetlenek, és mindig aktívak. Minden egyéb cookie (pl. marketing- és elemzési célú) kizárólag az Ön hozzájárulásával kerül felhasználásra. A használt cookie-król további információt az Adatkezelési tájékoztatóban talál.