Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Igazi karotin bomba ez a sütőtökös sárgarépa krémleves, amit édesköménnyel és naranccsal ízesítünk. Ennél egészségesebb, téli krémlevest elképzelni sem lehetne.
A sütőtököt felvágjuk nagyobb darabokra és egy tepsire helyezzük őket. Nagyjából 40 percig sütjük 200 fokon, amíg a tök teljesen megpuhul. Ha elkészült kicsit hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a héját.
Az édeskömények gyökértövét és a levelét eltávolítjuk, ezután hosszában kettévágjuk, torzsáját óvatosan ék alakban kivágjuk.
Egy edényben, közepes lángon a hagymát és az édesköményt a zweigelt szőlőmagolajon megpuhítjuk, majd mikor üveges lesz, hozzáadjuk a sárgarépát és a fokhagymát. Keverjük 2 percig.
Hozzáadjuk a csirke alaplevet. Miután felforrt, letakarva 20 percig főzzük gyöngyözve, amíg a répa megpuhul.
Egy turmixgépbe beleöntjük az edény tartalmát, amibe még narancshéjat és gyömbért reszelünk, beletesszük a sütőtök belsejét és a tejszínt. Pürésítjük. A levest az edénybe visszatesszük, de már nem forraljuk. Majd tálaláskor ízesítjük sóval, borssal vagy mézzel.
Megjegyzés: Egy kisebb méretű tök kb. 25 cm hosszú.
Abban az esetben, ha nincs gyömbér reszelőnk, takarjuk le egy fóliával a hagyományos sajtreszelő tetejét. Ezzel a technikával csak a gyömbér friss húsát kapjuk, míg szálkás, fás része nem kerül lereszelésre.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.