Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A granola a müzlire hasonlít azzal a különbséggel, hogy gabonáit megsütjük, ezzel ízük karakteresebb, ízesebb lesz. A házilag készült omega-3 granola gazdag lenmagpehelyben, chia magban, és természetesen a zabpehely az alapja. A kisült magkeverékbe végül aszalványokat is keverhetünk. Ez az adag egy hétre elegendő. Egy adag két bő evőkanálnyi mennyiség, amit joghurtba, kefirbe, tejbe, vagy növényi tejhelyettesítőkbe keverhetünk.
A melaszos nádcukrot elkeverjük a tojásfehérjével és a két kanál dióolajjal. Egy keverőtálban összekeverjük a zabpelyhet, a lenmagpelyhet, hajdina pelyhet, a durvára tört diót és a chia magot egy csipet sóval és a vanília örleménnyel. Majd a gabonákat összekeverjük a nedves hozzávalókkal.
Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és erre terítjük a nedves morzsát. 170 fokos sütőben 25 percig sütjük, közben 2-3 alkalommal átkeverjük. Kihűtjük, majd kedvünkre keverhetünk bele aszalványokat.
A recept gluténmentes, ha 100 %-an tiszta zabpelyhet használunk hozzá.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.