Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Az olasz pestok másik nagyágyúja az aszalt paradicsomos. Ezt készíthetjük dióval is, ami könnyen beszerezhető. Ha a pikáns ízű zweigelt szőlőmagolajjal turmixoljuk össze, akkor az íze egészen különlegessé válik. Kenjük szendvicsbe, adjuk sültek mellé mártogatósként.
Egy magas falú edénybe rakjuk a diót, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fokhagymát, a parmezánt és az apróra vágott szárított paradicsomot, majd ráöntjük a zweigelt szőlőmagolajat és a paradicsomecetet.
Botmixer segítségével apróra összeturmixoljuk. (ne túl krémesre)
Ha túl sűrű, szőlőmagolajjal tudjuk hígítani. Kiváló sült húsokhoz, tésztákra. Ha nem használjuk fel azonnal a pestot, akkor tegyük egy zárható fedelű üvegbe, és a tetejére öntsünk annyi szőlőmagolajat, hogy lefedje. Így akár 2-3 hétig is tárolhatjuk a hűtőben.
Kiváló sült húsokhoz, tésztákra és szendvicsek készítéséhez. A parmezánt helyettesíthetjük grana padanoval, vagy pecorinóval.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.