Még ennyi ideje van leadni rendelését, hogy biztosan odaérjen csomagja karácsonyig!
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Tavaszi hangulatú, krémes zöldborsófőzelék buggyantott tojással, friss bazsalikommal és bükkfával füstölt olajjal – különleges, mégis egyszerű fogás.
Melegítsük fel a sütő repceolajat és a vaj felét egy vastag falú edényben. Adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, és pirítsuk mély aranybarnára. Ezután adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, pirítsuk pár percig, majd keverjük bele a zöldborsó (fagyasztott vagy friss) kb. 70%-át, a fokhagymaport és a bazsalikomleveleket. Sózzuk meg, majd öntsük fel a tejjel és 500 ml vízzel (vagy alaplével). Fedő alatt, közepes lángon főzzük puhára kb. 20–25 perc alatt.
A megpuhult főzelékalaphoz adjuk a maradék vajat, majd turmixoljuk simára. Ezután keverjük bele a paradicsomecetet, majd szűrjük át, hogy igazán selymes állagot kapjunk. Lassú tűzön újramelegítve adjuk hozzá a maradék zöldborsót, főzzük 2–3 percig. A kukoricakeményítőt keverjük el 50 ml hideg vízben, majd folyamatos keverés mellett adjuk a főzelékhez. Forraljuk fel egyszer, majd tálalásig tartsuk melegen.
Forraljunk fel 2 liter vizet, majd vegyük vissza, hogy gyöngyözzön. Adjuk hozzá a birsalmaecetet, ami segít megőrizni a tojások formáját. Egy kanállal örvényt képezve csúsztassuk a feltört szobahőmérsékletű tojásokat egyenként a vízbe, és főzzük őket 3 percig. Figyelem: ne adjunk sót a vízhez, mert az szétfoszlathatja a fehérjét.
| Főzelék: | |
| 3 tk |
Bio paradicsomecet
-15%
|
| 30 ml | |
| 13 g | |
| 1 tk | |
| 100 g | vaj |
| 1 db | vöröshagyma |
| 150 g | burgonya |
| 400 g | zöldborsó |
| 6 db | bazsalikomlevél |
| 500 ml |
tej
(2,8%-os)
|
| 550 ml | víz |
| 15 g | kukoricakeményítő |
| Buggyantott tojás: | |
| 3 ek | |
| 2 liter | víz |
| 4 db | tojás |
| Tálaláshoz: | |
|
ízlés szerint
|
|
|
ízlés szerint
|
|
| bazsalikomlevél | |
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.