Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Az olasz konyha egyik specialitása a risotto, amit leginkább hús nélkül, főként zöldségekkel készítenek. A paradicsomos risotto egy gyorsan elkészíthető, könnyű étel, amit most máriatövis olajjal teszünk egészségesebbé, még finomabbá.
A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát apróra zúzzuk, és a repceolajon megdinszteljük.
A hagymára szedjük az arborio rizst, megszórjuk kakukkfűvel, majd folyamatosan kevergetve addig pirítjuk, amíg a rizs enyhén áttetszővé válik.
Ekkor felöntjük a borral, hagyjuk, hogy az alkoholtartalma elpárologjon, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és egy merőkanál zöldségalaplevet.
Sózzuk, borsozzuk, addig keverjük, amíg a rizs felszívja a folyadékot. Majd ismét hozzáadunk egy merőkanál alaplevet. Ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg az összes folyadékot fel nem veszi a rizs.
Ha elkészült, lehúzzuk a tűzről, és fedő alatt hagyjuk 5 percet még párolódni. Végül belekeverjük a reszelt parmezánt, a máriatövis olajat, amitől szép fényes és még krémesebb lesz az étel.
Tálaláskor rukkolával és koktélparadicsommal tálaljuk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.