Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A spárga az egyik legegészségesebb tavaszi zöldségféle, amit gyakran párosítunk valamilyen halétellel. A batyuban párolt hal spárgával receptünkben egy egészséges elkészítési formáját mutatjuk be a spárgának, amihez egy pikáns, házi majonézt készítünk egy perc alatt.
A zöld spárgát alaposan megmossuk, majd a fás alsó részeit levágjuk.
A halról felitatjuk a felesleges nedvességet, és két részre osszuk. Mindkét haldarabot egy-egy sütőpapírra helyezzük.
A halakat sózzuk, borsozzuk, mindegyikre 2-2 szál friss kaprot teszünk, meglocsoljuk kevés napraforgó olajjal, és melléjük helyezünk 5-5 szál tisztított spárgát.
A halat és a spárgát becsomagoljuk a sütőpapírba, a papírvégeket a batyu alá hajtogatjuk. 160 fokos, légkeveréses sütőben 12-13 percen át pároljuk így a halat. Majd kivesszük a sütőből, és hagyjuk 5 percet pihenni.
Közben a majonézhez aprítógépbe tesszük a camelina és a pisztácia olajokat, egy csipet sót, egy csipet borsot, a mustárt, a szójatejet, a birsalma gyümölcsecetet, fél gerezd fokhagymát és egy fél szardellafilét.
10 másodpercig összeaprítjuk a hozzávalókat, amíg majonéz állagú nem lesz.
Fontos, hogy valamennyi hozzávaló azonos hőmérsékletű legyen, különben a majonéz nem lesz krémes állagú. Tapasztalataink szerint a legjobb állag eléréséhez a hűtő hőmérsékletű hozzávalók a legmegfelelőbbek. Az így készülő majonéz 4-5 napig hűtőben tárolható.
Tőkehal helyett laposhalat is használhatunk a recepthez.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.