HIDEGEN SAJTOLT OLAJOK
KREATÍV OLAJOK
GYÜMÖLCSECETEK
GYÜMÖLCS BALZSAMECETEK
PESTO
BBQ ÉS PARADICSOMSZÓSZOK
MAGOK ÉS ÉDESSÉGEK
CUKOR, BIO PORCUKOR
BORS
CHILI
BIO FŰSZEREK
BIO FŰSZERKEVERÉKEK
PÖDÖR AJÁNDÉKÖTLETEK

2025. december 23. és 2026. január 5. között zárva tartunk, ez idő alatt beérkezett megrendeléseiket január 5-án dolgozzuk fel.

5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.

Feliratkozás

Batyuban párolt hal spárgával recept

A spárga az egyik legegészségesebb tavaszi zöldségféle, amit gyakran párosítunk valamilyen halétellel. A batyuban párolt hal spárgával receptünkben egy egészséges elkészítési formáját mutatjuk be a spárgának, amihez egy pikáns, házi majonézt készítünk egy perc alatt.

Gluténmentes
Búzamentes
Tojásmentes
Tejmentes
Kukoricamentes
Cukormentes
25 Perc
26

Elkészítés

01

A zöld spárgát alaposan megmossuk, majd a fás alsó részeit levágjuk.

02

A halról felitatjuk a felesleges nedvességet, és két részre osszuk. Mindkét haldarabot egy-egy sütőpapírra helyezzük.

03

A halakat sózzuk, borsozzuk, mindegyikre 2-2 szál friss kaprot teszünk, meglocsoljuk kevés napraforgó olajjal, és melléjük helyezünk 5-5 szál tisztított spárgát.

04

A halat és a spárgát becsomagoljuk a sütőpapírba, a papírvégeket a batyu alá hajtogatjuk. 160 fokos, légkeveréses sütőben 12-13 percen át pároljuk így a halat. Majd kivesszük a sütőből, és hagyjuk 5 percet pihenni.

05

Közben a majonézhez aprítógépbe tesszük a camelina és a pisztácia olajokat, egy csipet sót, egy csipet borsot, a mustárt, a szójatejet, a birsalma gyümölcsecetet, fél gerezd fokhagymát és egy fél szardellafilét.

06

10 másodpercig összeaprítjuk a hozzávalókat, amíg majonéz állagú nem lesz.

Tipp:

Fontos, hogy valamennyi hozzávaló azonos hőmérsékletű legyen, különben a majonéz nem lesz krémes állagú. Tapasztalataink szerint a legjobb állag eléréséhez a hűtő hőmérsékletű hozzávalók a legmegfelelőbbek. Az így készülő majonéz 4-5 napig hűtőben tárolható.
Tőkehal helyett laposhalat is használhatunk a recepthez.

Hozzávalók
Mértékegység: EUUSUK
400 g
tőkehal
10 szál
zöld spárga
2 csipetnyi
2 csipetnyi
4 szál
kapor
0.5 gerezd
fokhagyma
0.5 db
szardella
4 ek
szójatej

Étrendek

Gluténmentes Búzamentes Tojásmentes Tejmentes Kukoricamentes Cukormentes
Érdemes másoknak
is ajánlania!
5000 ft Önnek és 5000 ft barátjának
Ingyenes
termékminta
Már az első webshopos vásárlás
alkalmával
0

Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. Az „Összes cookie elfogadása” gombra kattintva hozzájárul a cookie-k tárolásához az eszközén, hogy személyre szabjuk a tartalmat és a hirdetéseket, valamint elemezzük a weboldal forgalmát.

A nem szükséges cookie-kat kizárólag az Ön hozzájárulásával használjuk. A cookie-k részleteiről, céljáról, tárolási idejéről és partnereinkről az Adatkezelési tájékoztatóban talál további információt.

Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. A szükséges cookie-k a weboldal működéséhez elengedhetetlenek, és mindig aktívak. Minden egyéb cookie (pl. marketing- és elemzési célú) kizárólag az Ön hozzájárulásával kerül felhasználásra. A használt cookie-król további információt az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

Szükséges A weboldal alapvető működéséhez elengedhetetlen.