5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Ropogós rántott csirke pikáns csípős szósszal és aromás bükkfával füstölt olajjal – tökéletes ízorgia minden falatban!
A csirkecombfiléket megtisztítjuk, majd egy tálba tesszük. A joghurtot, a bio fokhagymaport, az aprított snidlinget, a füstölt pirospaprikát, a jalapeño chilit és a szójaszószt hozzáadjuk. Alaposan elkeverjük, majd letakarva 30 percre félretesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Egy serpenyőben felforrósítjuk a repceolajat. Hozzáadjuk a chili pelyhet, a füstölt pirospaprikát, a nádcukrot és a szójaszószt, majd összekeverjük. Beleöntjük az alaplevet, a körteecetet és a bükkfával füstölt olajat, majd közepes lángon 5-6 percig főzzük, hogy az ízek kioldódjanak. A szószt 2 evőkanál vízben kikevert kukoricakeményítővel besűrítjük, majd lehúzzuk a tűzről. Ezt követően az újhagymát, fokhagymát és a szezámmagot leöntjük a szósszal és összekeverjük.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a zsemlemorzsát, sót és a kukoricakeményítőt. A bepácolt csirkecombfiléket egyenként beleforgatjuk a panírba, hogy minden oldalukat befedje. Bő, forró olajban 5-6 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük, majd papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges olajat leitassuk.
A ropogós csirkéket tányérra helyezzük, meglocsoljuk a csípős szósszal, valamint külön is kínálunk mellé szószt.
| Csípős szósz: | |
| 1 ek | |
| 3 ek | |
| 6 tk |
Bio nádcukor
-10%
|
| 1 tk | |
| 2 tk | |
| 4 tk | szójaszósz |
| 100 ml | szárnyas vagy zöldség alaplé |
| 2 szál | újhagyma |
| 5 gerezd | fokhagyma |
| 2 ek | szezámmag |
| Rántott csirke pác: | |
| 2 tk | |
| 0.50 tk | |
| 0.50 tk | |
| 1 tk | |
| 500 g | csirkecomb |
| 150 g | natúr joghurt |
| 4 tk | szójaszósz |
| Panír: | |
| 1 tk | |
| 100 g | kukoricakeményítő |
| 200 g | liszt |
| 30 g | zsemlemorzsa |
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.