Regisztrált klubtagként iratkozzon fel hírlevelünkre.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Nyáron nincs tökéletesebb desszert egy parfénál. Az alapkrémet egyszerűen csak ízesítsd fahéjjal, mákolajjal, és máris készen van a különleges jeges édesség. Friss gyümölccsel, alma balzsamecet krémmel tálaljuk.
A tejszínt felverjük, és a hűtőbe tesszük.
Egy fazékban vizet forralunk. Ezután ráhelyezünk a fazékra egy fém edényt. Beletesszük a tojás sárgát, a cukrot és a tejet.
Gőz felett kézi habverővel 2-3 perc alatt habosra verjük. Levesszük a tűzről, beletesszük a 3 evőkanál alma balsamico cremát, a 7 evőkanál mákolajat és az 1 teáskanál őrölt fahéjat, majd kézi habverővel óvatosan felhabosítjuk. Hűtőbe rakjuk és hagyjuk kihűlni. Mélyhűtőbe téve gyorsabban kihűl (kb. 10 perc).
A hűtőből kivesszük a felvert tejszínt és a kézi habverővel ezt is a masszához keverjük.
Végül a kész masszát formákba öntjük (pl. őzgerinc, fagyistál, fagylalt készítő forma), majd mélyhűtőbe tesszük. Minimum 3 óráig hűtjük és csak utána tálaljuk.
Ha a formát Pödör mákolajjal bekenjük, akkor a parfét hűtés után könnyebben ki tudjuk venni.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.