5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Vannak, akik érzékenység, mások az egészséges táplálkozás miatt választják a gluténmentes desszerteket. Bárhogy is legyen, ez a földimandula lisztből sütött palacsinta házi mogyorókrémmel egy igazán finom édesség.
Egy tálban alaposan összekeverjük a földimandula lisztet egy evőkanál porított nyírfacukorral, a fahéjjal, a mandulaolajjal és a tojásokkal.
A masszát 10 percig pihentetjük, majd hozzáöntjük a mandulatejet. Egy sűrű palacsintatésztát kell, hogy kapjunk.
Egy felhevített serpenyőben a repceolajon kisütjük a palacsintatésztákat. Nagyjából 13-15 cm-es kör alakú tésztákat készítünk közepes hőfokon, oldalanként 3-4 percen át sütve.
A mogyorót előmelegített sütőben, 180 fokon megpirítjuk (körülbelül 10 perc), majd egy tiszta konyharuhával ledörzsöljük a héját.
A mogyorót egy aprítógépbe tesszük, és finomra daráljuk. Hozzáadjuk a kakaóport, egy evőkanál porított nyírfacukrot, csipet sót, és az olajakat.
Vízgőz felett felolvasztjuk a kétféle csokoládét, és ezt is a mogyorós alaphoz adjuk. Addig aprítjuk, amíg krémes állagú lesz. A palacsintát a házi mogyorókrémmel tálaljuk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.