2025. december 23. és 2026. január 5. között zárva tartunk, ez idő alatt beérkezett megrendeléseiket január 5-án dolgozzuk fel.
5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A tiroli almás rétes egy mutatós, közkedvelt sütemény, aminek az elkészítése is egyszerű. Az almás töltelékbe kevert földimandula liszttől a rétes finomabb lesz, mint gondolnánk. A klasszikus tejsodó pedig a makadámiadió olajtól lesz különlegesen aromás.
Az almákat hámozzuk meg, vágjuk ki a magházukat, és kockázzuk fel 1x1 centis kockákra. Kezdjük el dinsztelni a sütő epce olajon, és szórjuk meg a fahéjjal, és 25 g porcukorral. Hagyjuk, hogy a saját levében megpuhuljon.
Ha készen van az alma, hűtsük le, és keverjük össze a földimandula liszttel. A liszt édeskés íze még finomabbá teszi a tölteléket, ráadásul magába szívja az alma maradék nedvességét is.
A leveles tésztát hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni, majd gondolatban osszuk három részre hosszában. Jobb és bal oldalon sréhen csíkozzuk fel.
Az almás tölteléket tegyük a tészta közepére, majd hajtsuk rá felváltva a tésztacsíkokat.
A rétest tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, tetejét kenjük át 1 felvert tojássárgával, majd 200 fokos sütőben süssük 20-25 percet.
A sodóhoz tegyünk két tojássárgát egy habüstbe, keverjük össze 30 g porcukorral, 20 g liszttel, és a tejjel csomómentesre. Vízgőz felett folyamatos keverés mellett sűrítsük be.
Ha a sodó legalább 50 fokra lehűlt, keverjük bele a makadámiadió olajat is.
A rétes tetejét meghinthetjük porcukorral.
Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. Az „Összes cookie elfogadása” gombra kattintva hozzájárul a cookie-k tárolásához az eszközén, hogy személyre szabjuk a tartalmat és a hirdetéseket, valamint elemezzük a weboldal forgalmát.
A nem szükséges cookie-kat kizárólag az Ön hozzájárulásával használjuk. A cookie-k részleteiről, céljáról, tárolási idejéről és partnereinkről az Adatkezelési tájékoztatóban talál további információt.
Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. A szükséges cookie-k a weboldal működéséhez elengedhetetlenek, és mindig aktívak. Minden egyéb cookie (pl. marketing- és elemzési célú) kizárólag az Ön hozzájárulásával kerül felhasználásra. A használt cookie-król további információt az Adatkezelési tájékoztatóban talál.