2025. december 23. és 2026. január 5. között zárva tartunk, ez idő alatt beérkezett megrendeléseiket január 5-án dolgozzuk fel.

5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.

Feliratkozás

Szalagos fánk recept mákliszttel

Fánkot gyakrabban a farsangi szezonban sütünk, de kiváló desszert bármikor a hideg hónapokban. Szalagos fánk receptünket most minőségi mákliszttel, és feketeribizli gyümölcsecetes cukormázzal tesszük feledhetetlenné.

Vegetáriánus
Szójamentes
Kukoricamentes
80 Perc
27

Elkészítés

01

Egy keverőtálba keverjük össze alaposan a lisztet, a máklisztet, csipet sót, és 35 g porcukrot.

02

A tejet melegítsük fel, adjunk hozzá 5 g porcukrot, és morzsoljuk bele a friss élesztőt. Várjuk meg, amíg felfut.

03

A felfutott élesztőt adjuk a liszthez a tojássárgákkal, és 3 kanál sütő repceolajjal együtt, majd keverjük össze, és dagasszuk 3-4 percen át a tésztát.

04

A megdagasztott tésztát szórjuk meg kevés liszttel, fedjük le a tálat egy folpackkal, és meleg helyen kelesszük a másfélszeresére.

05

Lisztezett felületen nyújtsuk ki a megkelt tésztát 2 cm vastagságúra, majd egy 5 cm átmérőjű kiszúróval formázzuk meg a fánkokat. Ezt követően is kelesszük további 20 percen át.

06

A másodjára is megkelt fánkok közepét gyors mozdulatokkal elvékonyítjuk, és minden oldaluknál fogva a forró sütő repceolajban kisütjük őket. Fontos, hogy azzal a felével tegyük a fánkot az olajba, ahol elvékonyítottuk a tésztát.

07

100 g porcukrot szitáljunk át, majd keverjük ki két evőkanál meggy balzsamecettel. A máz élénkebb színű lesz, ha egy késhegynyi céklaport is adunk hozzá, de ez akár ki is hagyható a receptből.

08

A mázt már csak akkor keverjük ki, amikor belemártjuk a fánkokat, különben gyorsan megdermed. A kihűlt fánkokat ebbe mártsuk bele. Végül hagyjuk, hogy a cukormáz rákössön a fánkokra.

Tipp:

A kihűlt sütő repceolajat szűrjük át, és tegyük félre későbbi felhasználásra. A leeső tésztadarabokat már ne gyúrjuk össze, mert leveles lenne az újranyújtva. Inkább vágjuk kisebb darabokra, és úgy süssük ki őket, hogy ne legyen tésztaveszteség.

Hozzávalók
Mértékegység: EUUSUK
300 g
liszt
2 db
tojás sárgája
190 ml
tej
140 g
porcukor
1 csipetnyi
20 g
friss élesztő
1 késhegynyi
céklapor

Étrendek

Vegetáriánus Szójamentes Kukoricamentes
Érdemes másoknak
is ajánlania!
5000 ft Önnek és 5000 ft barátjának
Ingyenes
termékminta
Már az első webshopos vásárlás
alkalmával
0

Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. Az „Összes cookie elfogadása” gombra kattintva hozzájárul a cookie-k tárolásához az eszközén, hogy személyre szabjuk a tartalmat és a hirdetéseket, valamint elemezzük a weboldal forgalmát.

A nem szükséges cookie-kat kizárólag az Ön hozzájárulásával használjuk. A cookie-k részleteiről, céljáról, tárolási idejéről és partnereinkről az Adatkezelési tájékoztatóban talál további információt.

Ön döntheti el, hogy mely cookie-k használatához járul hozzá. A szükséges cookie-k a weboldal működéséhez elengedhetetlenek, és mindig aktívak. Minden egyéb cookie (pl. marketing- és elemzési célú) kizárólag az Ön hozzájárulásával kerül felhasználásra. A használt cookie-król további információt az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

Szükséges A weboldal alapvető működéséhez elengedhetetlen.